Gemeente Eemnes

wethouders van Eemnes d.d. 27 april 2004 (voorstellen zijn besproken op 20 april 2004 )
PORTEFEUILLE BURGEMEESTER Onderwerp Besluit
Bezetting stembureaus op 10 juni 2004 voor de verkiezing van de leden voor het Europese Parlement.
Ingevolge de Kieswet dienen er leden voor de stembureaus te worden benoemd.

De personen op bijgaand rooster benoemen.

Gewestzaken.
Vergadering DB Gewest Eemland op 22 april 2004.

Het college plaatst kanttekeningen bij een aantal financiële paragrafen en bij de verhogingen op diverse terreinen, terwijl de gemeente zelf moet bezuinigen.
Verder v.k.a. en t.k.n. naar commissie BSM.

Externe Veiligheid; bestuurlijke bijeenkomst 26 april. Bestuurlijke instemming op hoofdlijnen van het Provinciaal Uitvoeringsprogramma Externe Veiligheid.

In principe akkoord.

* Bijwonen van de bestuurlijke bijeenkomst externe veiligheid voor de portefeuillehouder milieu.

* terughoudend vooralsnog met deelname aan
* uitvoeringsprogramma en dit per project afwegen (i.v.m. jaarplanning).
Bushalte A27.
Op 8 april jl. is er bestuurlijk overleg gevoerd met de gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Noord-Holland omtrent de mogelijkheid tot het realiseren van een bushalte op de A27 ter hoogte van Eemnes.

1. Reactie provincie afwachten.

2. Besprekingsverslag ter kennis brengen van de commissie WRM.

Verslag Woningmarkt Monitor Utrecht.
De Provincie Utrecht heeft een woningmarktmonitor ontwikkeld, welke een uitgebreide analyse biedt van de woningmarkt binnen de provincie.

T.k.n.

Bezwaarschriften van:

1. De heer P.P.M. van de K.

2. 27 bewoners van de Gooiergracht, Jan Hamdorfflaan en Frans Langeveldlaan.

3. De heer P. van K.

4. De heer L. K., allen te Laren, tegen het door de gemeenteraad genomen Voorbereidingsbesluit Nieuweweg.

De commissie bb heeft op 22 maart 2004 advies uitgebracht aan de raad.

V.k.a.

Twee subsidieverzoeken voor het restaureren van twee gemeentelijke panden.
Voor het jaar 2004 zijn er al twee subsidieverzoeken ingediend voor het restaureren van twee gemeentelijke monumenten. Te weten een woning aan de Laarderweg en aan de Wakkerendijk. Over deze twee aanvragen dient een besluit te worden genomen.

Beide aanvragers een subsidiebedrag in het vooruitzicht stellen van
3.000,-- per woning.

Wonen en Zorg in Eemnes.
Voor de schoollocaties van de Zuidwend en de Wegwijzer is door een architect een volumestudie gemaakt.

1. Instemmen met volumestudie en deze presenteren aan de commissie WRM.

2. Notitie over stand van zaken, beslismomenten voor de raad, inhoudelijke en financiële uitgangspunten en de positie van SWOBEL aan de commissie BSM.

3. Vervolgens in overleg met SCW/Alliantie opdracht verlenen aan architectenbureau Geusebroek Stefanova voor uitwerking van het plan.

Opslag perceel Goyergracht Noord.
Er dient een besluit genomen te worden inzake een bezwaarschrift betreffende de opslag op een perceel aan de Goyergracht Noord.

Aanschrijving betreffende opslag wordt ingetrokken

Dorpshart.
Er is een voorstel uitgewerkt voor de selectieprocedure t.b.v. een projectontwikkelaar. Thans kan gestart worden met het selectieproces om te komen tot een intentieovereenkomst.

College stemt in met voorgestelde aanpak en start van selectie. De procedure en verdere aanpak, inclusief gedachten over de directe betrokkenheid van de gemeente zullen gecommuniceerd worden met de commissie WRM. De geselecteerden op de uiteindelijke lijst zullen voor college en commissie WRM een presentatie houden, waarbij de commissie uitgenodigd wordt het college van advies te dienen.

Goyergracht Zuid.
Makelaardij Floor doet een bebouwingsvoorstel inzake Goyergracht Zuid.
1. Het bebouwingsvoorstel voor een twee-onder-een-kapwoning weigeren.
2. In principe medewerking te verlenen aan de bouw van een (vrijstaande eengezins)woning met een beperkt aantal m3.

Brief van bestuur Bilbliotheek inzake de plannen voor het dorpshart. Het bestuur van de bibliotheek wil graag betrokken worden in de planvorming voor het dorpshart omdat men van mening is dat een bibliotheek een belangrijke bijdrage kan leveren aan een kloppend dorpshart.

1. Akkoord met conceptreactie.

2. Brief en reactie ter kennisname brengen van de raad.

Aanleg riolering buitengebied Eempolder.
Op 25 maart jl. hebben drie aannemingsbedrijven op onze uitnodiging een presentatie gegeven van hun plan van aanpak voor het project aanleg riolering buitengebied Eempolder op basis van construct & design. Op 2 april jl. zijn vervolgens de bijbehorende prijsaanbiedingen ingediend. Op basis hiervan kan het werk nu worden gegund.

* Het werk op basis van design en construct gunnen aan GMB te Opheusden op basis van de variant aansluiting naar Eemdijk
* Structurele jaarlast verlagen met 9.000,- door middel van de voorjaarsnota 2004.

Gewijzigd voorstel bekostigingsbesluit riolering buitengebied (Eempolder).
In de commissie WRM van 13 april is gevraagd een straffeling aan te brengen in de voorgestelde hogere eigen bijdrage boven 500 m3 waterverbruik per jaar, omdat de bijdrage ander te hoog zou worden. Verder is gevraagd naar de mogelijkheid om bijvoorbeeld het jaar 2004 als ijkpunt te nemen in plaats van 2003.

* Het tarief boven 500 m3 waterverbruik stellen op 1,- per m3 in plaats van 6,12 volgens het voorstel van 30 maart jl. en verder geen differentiatie hierin aan de brengen.

* In eerste instantie (eind dit jaar) een voorschot opleggen gebaseerd op het waterverbruik over het verbruiksjaar 2003/2004 en eind 2005 vervolgens definitief afrekenen op basis van het verbruik over het verbruiksjaar 2004/2005.

Bestemmingsplan Nieuweweg en omgeving.
De inspraakreacties en de reacties in het kader van het artikel 10 Bro overleg zijn in de commissie WRM besproken.

1. Akkoord met aanpassingen.

2. Procedure vervolgen.

Stroomlijning vergunningverlening en handhaving. Op basis van een onderzoek naar mogelijkheden voor stroomlijning van de vergunningverlening en handhaving op het gebied van ruimtelijke-, bouw- en milieuregelgeving wordt gevraagd of het college deze rapportage verder wil laten uitwerken en zo ja, welke stroomlijningsvoorstellen dan de voorkeur hebben.

Rapportage op dit moment niet verder uitwerken omdat de huidige werkwijze en afstemming van en tussen de milieudienst, brandweer en BWT voldoet. In een nader overleg tussen partijen zullen de standpunten van partijen worden gevraagd. Op basis daarvan zal een besluit genomen worden over verbeteringen van de werkwijze.
Nadere uitwerking mogelijke uitgangspunten geluidbeleid naar aanleiding van commissievergadering 9 februari. Concept raadsvoorstel financiële uitwerking van uitgangspunten:
* heel Eemnes voorkeursgrenswaarde 50 dB(A)
* kosten scherm reductie 3 dB(A) woonkern - kosten scherm reductie 6 dB(A) woonkern

De notitie wordt voorgelegd aan de commissie WRM met het voorstel om nader te bepalen wat voor de komende jaren de wensen in deze zijn. Daarbij in acht te nemen dat de wettelijke noodzaak ontbreekt en dat de financiën voor de uitvoering vooralsnog niet voorhanden zijn. Op basis van prioriteitsstelling kan vervolgens bezien worden hoe uitvoering in de toekomst gerealiseerd zou kunnen worden.

PHO Gezondheidszorg/ Bestuurscommissie GGD d.d. 7 april 2004. Vergaderstukken.

V.k.a.

Sport.
Concept nota sportbeleid.

Akkoord met concept ten behoeve van bespreking met sportverenigingen