Politie Zaanstreek-waterland


03:27 28-APR-04
loc.: PURMEREND, KOEMARKT

Aanhoudingen voor vernielen auto

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag drie mannen van 16, 17 en 19 jaar uit Ilpendam aangehouden voor het vernielen van een auto. Dat de drie op de Koemarkt de buitenspiegel van een auto aftrapten, werd gezien door een getuige die de politie waarschuwde. Het drietal werd op de Koestraat aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie informeerde de ouders van de twee minderjarige verdachten over de aanhouding. Ook bleek in de auto een deuk getrapt te zijn. De eigenaar van de auto deed aangifte.

16:24 27-APR-04
loc.: WORMERVEER, WANDELWEG

Bromfietser aangehouden

Tijdens een bromfietscontrole heeft de politie een 18-jarige Zaandammer aangehouden. Zijn bromfiets bleek te veel vermogen te hebben. De Zaandammer wilde echter niet meewerken aan de in beslagname van het voertuig en weigerde van het voertuig af te stappen. Nadat politiemensen de verdachte meerdere keren hadden gewaarschuwd, werd hij uiteindelijk aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets werd in beslag genomen.
De politie controleerde van 14.00 uur tot 16.00 uur in totaal 31 bromfietsen en hun bestuurders. Daarbij kregen 10 bestuurders een proces-verbaal omdat hun voertuig teveel vermogen had.

18:37 27-APR-04
loc.: WIJDEWORMER, NOORDERWEG

Dronken bromfietser aangehouden

De politie heeft een 47-jarige man uit Wormerveer aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie kreeg een melding van een verkeersongeval waarbij iemand gewond zou zijn geraakt. Ter plaatse bleek de man onder invloed van drank van zijn brommer te zijn gevallen. Aan het bureau blies de man 1265 ug/l, bijna 6 keer zoveel dan is toegestaan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 17 uur.

05:31 28-APR-04
loc.: ZAANDAM, KONINGIN JULIANAPLEIN

Inbraak in ziekenhuis

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een keukencomplex van een ziekenhuis. Men kwam binnen door een deur te forceren. Men forceerde een aantal tussendeuren en doorzocht diverse ruimtes. Er werden onder meer mobiele telefoons en een audioset weggenomen.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-280404


2728-APR-04
WATERLAND

Geen bestuurders onder invloed

In Waterland werd maandag- en dinsdagnacht een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 39 bestuurders gecontroleerd door middel van een blaastest. Geen van allen had (teveel) gedronken.

01:00-02:00 28-APR-04
OOSTZAAN , A8
Onder invloed
Op de A8 werd in de nacht van dinsdag op woensdag een 51-jarige automobilist uit Oostzaan aangehouden omdat de man met drank op (325 ug/l) achter het stuur zat. In dezelfde nacht werd een 21-jarige man uit Assendelft op de Dorpsstraat in zijn woonplaats aangehouden. Hij had een alcoholgehalte van 365ug/l. De beide drankrijders kregen een rijverbod enkele uren en een proces-verbaal. Ze kunnen rekenen op een boete van respectievelijk 220 en 300 euro.
In Zaandam werd maandag- en dinsdagnacht een alcoholcontrole gehouden waarbij in totaal 34 bestuurders werden gecontroleerd. Tijdens deze controle had niemand (teveel) gedronken.

13:30-14:30 27-APR-04
ZAANDAM, KONINGIN JULIANAWEG
Bromfietsers en automobilisten aan de kant gezet
Op de Koningin Julianaweg in Zaandam werd dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Alle overtreders werden aan de kant gezet en op hun gedrag aangesproken. Achttien bestuurders, waaronder vijf bromfietsers, werden bekeurd. Vier van de overtreders waren hardrijders. De snelheid werd gemeten met behulp van een lasergun. De andere bestuurders ontvingen een boete vanwege het niet dragen van de gordel of helm (12x), het niet hebben van een bromfietsverzekering en het onder de 16 jaar op een bromfiets rijden.

16:45-18:15 27-APR-04
WIJDEWORMER, PROVINCIALEWEG

Nauwelijks hardrijders

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg in Wijdewormer hield het overgrote deel van de bestuurders zich dinsdagmiddag keurig aan de snelheid. Slechts één op de honderd automobilisten, rijdend in de richting van Zaandam, reed harder dan 80 km per uur.

27-APR-04
DEN ILP/ PURMERLAND

Te hard

In Den Ilp en Purmerland werd dinsdag op snelheid gelet. In Den Ilp werd in de ochtenduren een overtredingspercentage van zes procent gemeten. In Purmerland was het aandeel bestuurders dat te hard reed in de middag een stuk lager met drie procent. Op beide plaatsen werd een hoogste snelheid gemeten van ruim 70 km per uur.

20:15-22:15 27-APR-04
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG
30 km per uur te hard
Op de Middenweg in de Noord-Beemster werd dinsdagavond een snelheidscontrole gehouden. Eén op de twintig bestuurders reed te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km per uur.


---- --