Ariba maakt resultaten bekend van het tweede kwartaal fiscaal jaar 2004

Schiphol-Rijk, 28 april 2004 - Ariba, Inc. (Nasdaq: ARBA), leverancier van oplossingen op het gebied van Enterprise Spend Management, heeft de resultaten bekendgemaakt van het kwartaal dat eindigde op 31 maart 2004.

Resultaten tweede kwartaal
De omzet bedroeg in het tweede kwartaal van fiscaal jaar 2004 $56,0 miljoen, vergeleken met $59,3 miljoen in het tweede kwartaal een jaar eerder. De inkomsten uit softwarelicenties bedroegen dit kwartaal $15,9 miljoen, vergeleken met $27,7 miljoen een jaar eerder. De omzet uit onderhoud en diensten was in het tweede kwartaal $40,1 miljoen, vergeleken met $31,5 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het nettoverlies bedroeg in het tweede kwartaal $831.000, of $0,00 per aandeel. Een jaar eerder was het nettoverlies nog $51,6 miljoen, ofwel $0,19 per aandeel.

"Dit was een belangrijk kwartaal voor Ariba", zegt Bob Calderoni, president en CEO van Ariba. "We blijven kansen creëren die onze positie als marktleider op het gebied van Enterprise Spend Management sterker maakt. De overnames van Alliente en Softface en onze 3 nieuwe oplossingen, geven ons het meest brede technologische platform in de markt. Daarnaast zal de aankomende overname van FreeMarkets ons ook de beschikking geven over ongeëvenaarde expertise op het gebied van dienstverlening."

Belangrijkste overnames tweede kwartaal
Sinds januari heeft Ariba overnames gepland en voltooid om het Spend Management-aanbod uit te breiden op drie gebieden. Zo nam Ariba in januari procurement BPO-leverancier Alliente over en in april spend data classification en enrichment marktleider Softface. In januari kondigde Ariba tevens de overname aan van strategic sourcing marktleider FreeMarkets, die na goedkeuring in juni voltooid wordt.

Het complete Engelstalige persbericht is te lezen op: http://www.ariba.com/company/news.cfm?pressid=735 Over Ariba
Ariba, Inc. is de belangrijkste leverancier op het gebied van toepassingen voor Enterprise Spend Management (ESM). Ariba ondersteunt bedrijven die spend management willen ontwikkelen en benutten als kerncompetentie gericht op het significant verbeteren van bottom-line resultaten. Ariba spend management software en services stellen bedrijven in staat om hun organisaties en processen zodanig in te richten dat de totale uitgavencyclus centraal wordt gesteld met als doelstelling het realiseren van efficiency-verbeteringen en structurele besparingen.

Ingezonden persbericht