VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Verrassende keuze cast musical De Jantjes

Amsterdam, 28 april 2004

Birgit Schuurman, waarvan eerder bekend werd gemaakt dat zij de rol van Toffe Jans in De Jantjes gaat vertolken, is niet de enige verrassende naam in de cast van deze oer-Hollandse musical. Joop van den Ende Theaterproducties brengt De Jantjes in een regie van Dick Hauser vanaf december 2004 in de Nederlandse theaters. Vanaf 1920 werd deze klassieker in Nederland veertien keer opgevoerd en twee keer verfilmd.

In de vijftiende productie van De Jantjes worden de hoofdrollen vertolkt door:

Carry Tefsen - Tante Pietje
Carry is onlosmakelijk verbonden met De Jantjes, zij speelde in 1997 de rol van Na Druppel en in 1969 en 1982 kroop zij in de huid van Toffe Jans.

Koert Jan de Bruijn - Mooie Leendert
Speelt momenteel de rol van Dennis Tuinman in Goede Tijden, Slechte Tijden. Is daarnaast werkzaam als fotomodel.

Bob Fosko - De Mop
Bob Fosko is acteur, muzikant en schrijver. Leadzanger van de popgroep de Raggende Manne. Speelde in de film Bij ons in de Jordaan.

Sylvia Alberts - Na Druppel
Nam de rol van Jenny Arean over in de musical En nu naar bed. Was te zien in The Rocky Horror Show, De Gidsen en het liedprogramma Zing vecht huil bid, lach werk & bewonder, een ode aan Ramses Shaffy.

Dennis Overeem - Schele Manus
Speelt in Onderweg naar Morgen. Was in het theater te zien in Koning van Katoren en Fly Away.

Istvan Hitzelberger - Blauwe Toon
Was te zien in de musicals My Fair Lady en Titanic. Is naast acteur ook componist en tekstschrijver.

Dick Schaar - Gerrit
Dick Schaar speelde in Oliver!, 42nd Street en Titanic. Is daarnaast operazanger, regisseur en choreograaf van diverse operette verenigingen in Nederland.

Celia van den Boogert - Tante Betje
Speelde in verschillende toneelstukken van onder andere Het Nationale Toneel, RO - Theater en Toneelgroep Amsterdam. Was te zien in televisieseries zoals Spangen en Baantjer.

Wieneke Remmers - Blonde Greet
Was te zien in A Little Night Music, The Hired Man en de musical Oliver!.

De cast van De Jantjes zal op 10 mei een voorproefje van de musical geven op het Musical Award Gala 2004 vanaf 20.30 uur op RTL 4.

Noot voor de redactie,