Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 27 april 2004

JONGEREN- EN OUDERENWERK IN DE BAARSJES VOORLOPIG GEGUND

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel De Baarsjes heeft het jongerenwerk voorlopig gegund aan De Combinatie i.o., een samenwerkingsverband tussen Stichting Welzijn Binnenstad en Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam. De voorlopige gunning van het ouderenwerk gaat naar Stichting Welzijn De Baarsjes, die hiervoor samenwerkt met Stichting Raster en Nieuw Vredenburgh. Met De Combinatie i.o. en Stichting Welzijn De Baarsjes wordt nu verder onderhandeld. Eind juni neemt het Dagelijks Bestuur een definitief besluit of deze organisaties voor de periode van 2005 t/m 2008 activiteiten verrichten voor het Jongeren- en Ouderenwerk.

De voorlopige gunning is door beide organisaties gewonnen op basis van objectieve criteria. Begin van dit jaar zijn geïnteresseerde welzijnsorganisaties via advertenties gevraagd een offerte in te dienen om mee te dingen naar de uiteindelijke definitieve gunning van het Jeugd- en Jongerenwerk en Opvoedingsondersteuning en Ontwikkelingsstimulering in De Baarsjes. Hiervoor hadden zich 5 organisaties aangemeld, waarvan er na een eerste beoordeling drie overbleven. Deze drie overgebleven organisaties hebben een presentatie gegeven voor een beoordelingscommissie om hun visie te geven op het Jongerenwerk. Ook zijn referenties ingewonnen. Hoewel alle organisaties voldoende scoorden, stak De Combinatie i.o. er duidelijk bovenuit. Eind juni beoordeelt het Dagelijks Bestuur aan welke organisatie de definitieve gunning wordt verleend.

Dezelfde procedure geldt ook voor het Ouderenwerk. Hiervoor hadden zich vier organisaties aangemeld, waarvan er twee overbleven na de eerste beoordeling. Uiteindelijk bleef Stichting Welzijn De Baarsjes als beste over. Ook voor deze tak van het welzijnswerk neemt het Dagelijks Bestuur eind juni een definitieve beslissing. Het stadsdeel heeft direct alle organisaties geïnformeerd over de besluitvorming van het Dagelijks Bestuur.

Stichting Welzijn De Baarsjes kan tot en met 2007 rekenen op de opdrachten voor sociaal cultureel werk en sociale activering. Stadsdeel De Baarsjes heeft inmiddels ervaring in openbare aanbestedingen. In 2003 is via een openbare aanbesteding de bewonersparticipatie gegund aan Stichting Dock. Voor de periode van 2005 t/m 2008 wordt nu ook twee andere aandachtsgebieden op het terrein van welzijn (Jeugd en Jongeren en Opvoedingsondersteuning en Ontwikkelingsstimulering en Ouderenwerk) openbaar aanbesteed.

Informatie: Wim de Graaf, 020- 5892512 of 06-12379510

Met vriendelijke groet,

Joke Padmos

Hoofd Communicatie
Stadsdeel de Baarsjes
Baarsjesweg 224
Postbus 9410, 1006 AK Amsterdam
Tel. 020 - 589 27 28
Mobiel: 06 - 20 54 17 56
Mail: J.Padmos@Baarsjes.Amsterdam.nl