Gemeente Enschede

Bestemmingsplannen, een inspraakreactie indienen via het Digitaal Loket


Enschede, 28-04-2004

Via het Digitaal Loket van de gemeente Enschede kan vanaf heden een inspraakreactie worden ingediend op een ontwerpbestemmingsplan. Dit betekent dat er een reactie gegeven kan worden op een 'voorgesteld bestemmingsplan'.

Om te voorkomen dat er zomaar van alles wordt gebouwd, zijn er bestemmingsplannen. Daarin staat precies welke bestemming een bepaald terrein heeft, zoals bijvoorbeeld wonen of industrie. Nieuwe bebouwing moet passen in het bestaande bestemmingsplan. Soms komt het voor dat met behulp van een speciale procedure vrijstelling van een geldend bestemmingsplan wordt verleend. Voor bijna alle wijken in Enschede is er een bestemmingsplan. Zo'n plan wordt gemaakt door de gemeente, maar iedereen kan erover meepraten. Voordat een bestemmingsplan namelijk definitief wordt vastgesteld, doorloopt het een aantal fasen. Tijdens al deze fasen kan iedere burger een reactie geven, steeds binnen een vastgestelde termijn.

Iedereen kan een inspraakreactie indienen op een bestemmingsplan. Dit kan vanaf heden ook via het digitaal loket van de gemeente Enschede. De inspraakreactie en de reden ervan kunnen van invloed zijn op het uiteindelijke bestemmingsplan. Iedere inspraakreactie wordt door de gemeente schriftelijk beantwoord. Het grote voordeel voor de burger om een inspraak reactie in te dienen via het digitale loket is dat er geen brief meer hoeft te worden geschreven maar dat de burger stap voor stap op duidelijke wijze al de gewenste informatie kwijt kan. De gemeente Enschede is de eerste gemeente in Overijssel die deze mogelijkheid via het digitale loket biedt.

Bestemmingsplannen worden, voordat ze in werking treden, enkele malen ter inzage gelegd. De tekst van de terinzageleggingen staat ook op de digitale nieuwsbrief van de gemeente. Iedereen kan zich als abonnee voor deze nieuwsbrief aanmelden via dit digitaal loket; kies op de productenlijst voor "digitale nieuwsbrief" en vervolgens voor "aanmelden voor Enschede Centraal". Tevens worden deze terinzageleggingen aangekondigd in 'Huis aan Huis', het weekblad dat iedere woensdag binnen de gemeente wordt bezorgd.

Het Digitaal loket werd in 2003 193.880 keer bezocht en er werden in 2003 2665 verhuizingen via het Digitaal Loket doorgegeven.

Het Digitaal Loket van de gemeente Enschede is te bereiken via www.loket.enschede.nl en via de gemeentelijke website www.enschede.nl onder Digitale Loketten.

---

Gepubliceerd op 28-04-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar

[s?persberichten.BestemmingsplanneneeninspraakreactieindienenviahetDig itaalLoket]