2e persbericht van woensdag 28 april 2004

Eindhoven 28-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontroles

Op de Vestdijk is woensdagochtend tussen 9.30 en 12.00 uur een algehele verkeerscontrole gehouden. Er werden in totaal 49 bekeuringen uitgeschreven: 42 voor het rijden door rood licht, 5 voor het niet-dragen van de autogordel, 1 voor het rijden zonder rijbewijs en 1 voor het opgeven van een valse naam.

De politie heeft woensdagmiddag op de Karel de Grotelaan een verkeerscontrole gehouden. Er zijn vijftien bestuurders op de bon gezet. Tien automobilisten kregen de bon omdat ze geen gordel droegen, drie zaten in hun auto te bellen en van een bestuurder was het rijbewijs ingevorderd. Een bromfietser kreeg een bon omdat hij geen bromfietscertificaat had.

Eindhoven: Snelheidscontrole

De politie heeft woensdag tussen 7.30 en 9.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Floralaan Oost. Er zijn 81 bestuurders bekeurd die te hard reden. De snelste reed 71 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Helmond: Auto gestolen

Vanaf de Piet Soerstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een auto weggehaald. Het gaat om een zwarte Volkswagen Passat (JR-XS-01).

Helmond: Videocameras gestolen

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn bij een bedrijf aan de Noorddijk twee videobewakingscameras gestolen.

Geldrop: Inbraak in woning

Bij een inbraak in een woning aan het Sint Jozefplein zijn sieraden en geld weggehaald. Dat gebeurde dinsdag tussen 15.00 en 15.30 uur. Het is nog onbekend hoe de woning is betreden.

Nuenen: Inbraak in woning

Woensdag tussen 8.00 en 11.30 uur is ingebroken in een woning aan de Nuenderbeekselaan. De achterdeur werd geforceerd. Er is een geldkistje gestolen met daarin autopapieren, sleutels en geld.

Liessel: Inbrekers overlopen

Woensdagmorgen tussen rond 9.00 uur is ingebroken in een woning aan de Kanaalstraat in Liessel. Een bewoner lag boven te slapen en hoorde gestommel in de woonkamer. Toen hij ging kijken zag hij twee mannen in de woonkamer. De twee namen onmiddellijk de benen. De inbrekers bleken bij de garage van de woning een raam te hebben geforceerd. De inbrekers hebben een playstation en DVDs buit weten te maken. In de woning waren verschillende spullen klaar gezet om mee te nemen. De inbrekers zijn weggereden met een grijze auto met inklapbare koplampen in de richting van Liessel.