Politie Drenthe

Woensdagmiddag 28-04-04

Hoogeveen 28-04-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Kop-staart aanrijding
ROLDE Bij een kop-staart aanrijding op de Grolloerstraat in Rolde raakten woensdagmorgen twee personen licht gewond. Een 49 jr. vrouw uit Emmen moest met haar personenauto stoppen omdat het verkeer voor haar plotseling afremde. Een daarachter rijdende taxibusje bestuurd door een 43 jr. vrouw uit Coevorden had dit te laat in de gaten. Zij botste met het busje achter op de auto van de vrouw uit Emmen. Beide vrouwen zijn met verwondingen aan de nek, voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Jonge automobilist veroorzaakt aanrijding
ANNEN Een 20 jr. jongeman uit Annen veroorzaakte woensdagmiddag een aanrijding op de Anloerweg in Annen. De man reed achter vier personenautos en besloot vlak voor de rotonde en ondanks een doorgetrokken streep, nog even deze autos in te gaan halen. Toen hij naast de derde auto reed, bestuurd door een 44 jr. man uit Zuidlaren, had hij enkel nog de keus om tegen de middengeleider te botsen of om de auto naast hem van de weg te drukken. Dit laatste deed hij dus. De bestuurder van de aangereden auto kon deze gelukkig onder controle houden. Beide autos raakten beschadigd. Tegen de veroorzaker wordt proces-verbaal opgemaakt. Met Justitie wordt nog overlegd of het rijbewijs, dat hij nog maar een jaar in bezit heeft, moet worden ingevorderd.

Politie houdt man aan voor beledigen agent
ASSEN Op het Koopmansplein in Assen hield de politie woensdagmiddag een 27 jr. man uit die plaats aan. De man beledigde een agente die daar met een collega liep. De verdachte verzette zich zo hevig tegen zijn aanhouding dat de agenten pepperspray moesten gebruiken om de man te kalmeren. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Na het opnemen van een verklaring is hij met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur.
Tel. 06-51 55 7950.

info@politie-drenthe.nl