Politie berichten Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 28-04-2004 - .

MANNEN GEWOND NA RUZIE

Drunen Dinsdagavond zijn bij een ruzie over geldzaken op de Magnoliastraat in Drunen een 33-jarige inwoner uit Drunen en een 40-jarige Waalwijker gewond geraakt. De 40-jarige man belde aan bij het woonadres van de man uit Drunen. Toen er niet werd opengedaan gooide hij een graspol tegen het raam. De bewoner gooide daarop vanaf de bovenverdieping een aardewerken voorwerp tegen het hoofd van de Waalwijker. Laatstgenoemde raakte hierbij gewond in zijn gezicht en gooide met een voorwerp uit de tuin naar de man die op zijn beurt verwondingen aan zijn oor opliep. Beiden hebben zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. De Drunenaar is aangehouden en voor verhoor ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

POLITIE ARRESTEERT INBREKER OP HETERDAAD

s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie een 29-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats op heterdaad aangehouden voor een inbraak in een horecagelegenheid aan de Graafsebaan in s-Hertogenbosch. De politie kreeg een melding dat er werd ingebroken in het pand. Terplaatse bleek de inbreker het pand verlaten te hebben. Hij kon liggend achter in auto op een nabijgelegen oprit worden aangehouden. Hij is ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR LEKSTEKEN BAND POLITIEAUTO

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is een 47-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats op het Stationsplein aangehouden voor vernieling van een politieauto. Terwijl agenten even uit de auto waren stak de verdachte een band lek. Op aanwijzing van getuigen kon hij worden aangehouden. Hij is ingesloten en de politie Brabant-Noord zal de man aansprakelijk stellen voor de geleden schade.

DODELIJK ONGEVAL

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is een 4-jarig meisje op de Adelheidstraat in

s-Hertogenbosch bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Het meisje was samen met andere kinderen voor haar ouderlijke woning afgezet door de 43-jarige chauffeur van een schoolbusje. Het meisje heeft vermoedelijk vlak voor de auto gestaan toen de chauffeur wegreed. Het meisje is daardoor onder de auto terechtgekomen. De chauffeur zag dat de toestand van het meisje zeer ernstig was en besloot het kind zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te brengen. Het slachtoffertje is daar korte tijd later aan haar verwondingen overleden. Verkeerspecialisten onderzoeken de juiste toedracht. De politie heeft hulpverleningsinstanties opgeroepen om betrokkenen te ondersteunen.

VERKEERSCONTROLE

Rosmalen - Woensdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole op de Kruisstraat in Rosmalen gehouden. 6 bestuurders hebben een boete gekregen voor het overtreden van de maximumsnelheid.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is een 62-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van het meenemen van twee kammen (waarde 7,50 Euro) uit een winkel aan de Hooge Steenweg in s-Hertogenbosch zonder te betalen.

VERDACHTE GEWAPENDE OVERVALLEN AANGEHOUDEN

Drunen Donderdagochtend is een 46-jarige man uit Waalwijk aangehouden op verdenking van een gewapende overval die woensdagavond 21 april gepleegd is op een tankstation aan de Prins Hendrikstraat in Drunen. Hij dwong een pompbediende onder bedreiging van een mes hem geld af te geven. Na onderzoek van de politie kon de man aan de hand van zijn signalement aangehouden worden in Giersberg. Hij bekende dat hij de overval gepleegd had. De mogelijke betrokkenheid bij een poging tot een overval bij een benzinestation aan de Lipsstraat in Drunen heeft hij niet bekend. De man is ingesloten.

DANKBARE BURGER

Schijndel Dinsdagmiddag liet een 55-jarige Berlicumse haar sleutelbos op de Steeg in Schijndel in een putje vallen. De vrouw meldde zich op het bureau. Waarna een behulpzame agent de put met een koevoet openmaakte en de sleutels met zijn handen uit de drek wist te vissen. De dankbare vrouw bedankte de agent kort daarna op het bureau met een bloemetje.

SNELHEIDSCONTROLE

Vught/Cromvoirt Dinsdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de N65 in Vught en op de Achterstraat in Cromvoirt. In het totaal zijn veertig automobilisten bekeurd voor overtreding van de maximumsnelheid, drie mensen kregen een bekeuring voor het niet handsfree bellen, zeven voor het niet dragen van de autogordel en twee voor een opgevoerde bromfiets. Op de N65 constateerde de politie geen snelheidsovertredingen op de Achterstraat reden er 40 sneller dan de toegestane 50 km/h. De hoogste snelheid bedroeg 73 km/h.

ONDER INVLOED

Liempde In de nacht van dinsdag op woensdag is een 44-jarige automobilist uit Liempde op de Schietberg in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

FIN ZWAAR ONDER INVLOED IN AUTO

Vught Surveillerende agenten troffen in de nacht van dinsdag op woensdag op de rijksweg A2 in Vught een zwaar dronken Finse automobilist rijdend aan. Hij bleek ruim driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Hij is aangehouden, zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

VERKEERSCONTROLE

Sint Oedenrode Woensdagochtend is een snelheidscontrole gehouden op de Schijndelseweg in Sint Oedenrode. In totaal zijn 150 passanten gecontroleerd op hun snelheid. Een bestuurder reed 100 km/u op de weg waar een maximaal toegestane snelheid 80 km/u is. Deze bestuurder kreeg een boete.

Sint Michielsgestel Woensdagochtend is een snelheidscontrole geweest op de Bosschebaan in Sint Michielsgestel. In totaal zijn 475 passanten gecontroleerd. 8 bestuurders overtraden de maximumsnelheid van 90 km/u. de hoogst gemeten snelheid was 109 km/u. Alle overtreders kregen een boete.

VALS/VERVALS PASPOORT

Uden Maandagmiddag is een 23-jarige Bulgaarse man, woonachtig in Veghel aangehouden bij een bedrijf aan de Veghelsedijk in Uden op verdenking van het zich legitimeren met een vals/vervalst Grieks paspoort. De man was werkzaam via een uitzendbureau. Het valse/vervalste paspoort is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

ONGEVAL TUSSEN BROMFIETS EN AUTO

Boekel Dinsdagavond is een 17-jarig meisje gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de Gemertseweg. Een 22-automobiliste reed uit een doodlopende stukje Gemertseweg. Zij wilde op het kruisingsvlak rechtsaf slaan. Tussen de wegen ligt een fietspad. Toen de automobiliste op het fietspad gerold kwam, zag ze rechts een bromfiets naderen. Ze kon niet meer stoppen. Op de bromfiets zaten een 17-jarige bestuurster en een 15-jarig meisje. Bij het ongeval brak de bestuurster haar been. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

KETTINGBOTSING

Uden Woensdagochtend zijn bij een kettingbotsing op de A50 ter hoogte van Uden een 75-jarige vrouw, een 33-jarige man en een 34-jarige man, allen uit Eindhoven gewond geraakt. Op de A50 stond een file. Waarschijnlijk heeft een 76-jarige bestuurder uit Eindhoven de file te laat gezien. Hierdoor reed hij tegen de auto van een 22-jarige bestuurder uit Eindhoven. Deze reed tegen een 34-jarige automobilist aan. Een 33-jarige automobilist reed achterop de auto van de 76-jarige bestuurder. Naast de 76-jarige bestuurder zat een 75-jarige vrouw. De brandweer heeft het dak van hun auto opengeknipt om haar uit het voertuig te halen Ze is met de ambulance naar het radbout Ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Ze had kneuzingen en een zware hersenschudding. De twee andere slachtoffers zijn ter controle per ambulance naar het ziekenhuis in Veghel gebracht. Zij hadden pijn in hun nek. Alle vier de voertuigen zijn weg getakeld.

VERKEERSCONTROLES

Veghel Bij verkeerscontroles met laserguns en met radar op de N.C.B.-laan, N265, de Kennedylaan en de Eerdsebaan hebben dinsdagmiddag 47 bestuurders een boete gekregen voor het overtreden van de maximumsnelheid. Een bestuurder reed 109 km/u waar de maximumsnelheid 50 km/u is. Dit resulteerde in een invordering vaneen rijbewijs. Er zijn verder 29 boetes uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en 7 boetes voor het niet handsfree bellen in een rijdende auto.

Erp Op de Gemertsedijk (N616) is dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn 320 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 12 bestuurders overschreden de maximaal toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 128 km/u. Daarnaast heeft een snorfietsbestuurder een boete gekregen voor het rijden zonder bromfietscertificaat op een snorfiets die niet was voorzien van de vereiste oranje platen.

Veghel Op de Leo van der Weijdenstraat in Veghel heeft een 17-jarige bromfietser uit Veghel dinsdagavond een bekeuring gekregen voor het rijden zonder helm en rijden met een te hoge snelheid.

Uden Dinsdagavond hebben een 20-jarige jongen en een 18-jarige jongen beiden uit Uden een bekeuring gekregen. Zij zaten beide op een brommer en droegen geen helm. Daarnaast had de 20-jarige bestuurder geen bromfietscertificaat.

OPENSTAANDE BOETES EN ILLEGAAL

Oss Dinsdagochtend is een 36-jarige man, woonachtig in Oss aangehouden op de Spoorlaan in Oss. De man had nog verschillende zaken openstaan en verblijft illegaal in Nederland. Totaal van openstaande zaken: 442,86 Euro boete of 16 dag hechtenis, 194 dagen hechtenis en 56 dagen buiten gebruik stelling van voertuig en ontneming van 8933,80 Euro of 80 dagen hechtenis. Nadat hij zijn boetes heeft betaald of zijn vonnissen heeft uitgezeten en zijn resterende vonnissen heeft uitgezeten, wordt hij als illegaal over gedragen aan de Vreemdelingendienst.

VROUW GEWOND BIJ ONGEVAL

Lith Dinsdagavond is bij een ongeval op de kruising van de Hertog Janstraat en de Spapenhoefstraat in Lith een 21-jarige automobiliste uit Lith gewond geraakt. Ze reed over de Sint Janstraat in de richting van de Spapenhoefstraat. Zij wilde bij de kruising rechtdoor gaan, maar schrok van een stilstaande auto personenauto. Zij week uit naar rechts en kwam met haar voertuig in de berm en daarna in de sloot terecht. Ze is met kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht.

OVERLAST DRONKEN MAN

Boxmeer Maandagmiddag is een 46-jarige man uit Boxmeer op de Steenstraat in zijn woonplaats aangehouden voor mishandeling van een medewerker van een horecagelegenheid en openbare dronkenschap. De man werd door een medewerker van een horecagelegenheid gemaand het terras te verlaten. Toen hij weigerde, heeft de medewerker hem meegeholpen het terras te verlaten. Hierbij viel de tas van de man op de grond waarin een fles drank zat. Toen de man tot deze ontdekking kwam, liep hij weer terug naar het terras. Hij schreeuwde naar gasten, gooide de tas naar het terras en zwaaide om zich heen. Hierbij raakte hij de medewerker die hem eerder het terras af probeerde te krijgen op zijn lip. De medewerker heeft hem aangehouden met behulp van een andere medewerker. Zij hebben de man overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten om te ontnuchteren en daarna een verklaring af te leggen.