FNV HORECABOND

Zorgen over personeel Landgoed Ehzerwold

De FNV Horecabond maakt zich grote zorgen over de werknemers van Landgoed Ehzerwold in Almen (Gelderse Achterhoek). De plannen om het personeel van de nieuwe gemeente Lochem in het landgoed te vestigen, zijn nog niet van de baan. Dat besluit zou er toe leiden dat circa 44 werknemers op straat komen te staan. In deze economisch moeilijke tijden betekent dit een forse slag voor tal van gezinnen uit Almen en omstreken.

De gemeenten Lochem en Gorssel willen samengaan in een nieuwe gemeente Lochem. Bestuur en ambtelijke organisatie van de nieuwe gemeente zouden voor vijf jaar ondergebracht moeten worden in het hoofdgebouw en beide hotelvleugels van Landgoed Ehzerwold. Dat betekent het einde voor hotel-vergadercentrum Landgoed Ehzerwold aan de grens van natuurgebied Velhorst. En daarmee het verdwijnen van ongeveer 44 banen.

De FNV Horecabond hoopt dat de gemeenteraad in haar besluitvorming rekening zal houden met de belangen van de werknemers van het landgoed. Mochten de plannen doorgaan, dan wil de FNV Horecabond met de directie van Ehzerwold een goed sociaal plan afsluiten.

Noot (