Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 28 april 2004

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet) Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

P.C. Boutenssingel 22, woning uitbreiden.
De Ruyterstraat 25 en 27, woning uitbreiden.
Essebaan 55, bedrijfsruimte verbouwen en uitbreiden. Cypresbaan 15, entree bedrijfsgebouw veranderen.
Klaverbaan gebouw J, bedrijfsgebouw veranderen.
Paganinistraat 56, dakkapel voorzijde aanbrengen.
Lylantsebaan 6, kantoor en magazijn veranderen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Snelrewaard 16, garage bouwen.

Aan deze bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure ligt de aanvraag met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 29 april 2004, gedurende vier weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN
SLOOPVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 20 april 2004:
Maria Danneels Erf 20, entree wijkcentrum veranderen. Schubertstraat 38, woning uitbreiden.
Griegstraat 32, dakkapel voorzijde aanbrengen.
Merellaan 413, dakkapel voorzijde aanbrengen.
Dorpsstraat 66, bedrijfsgebouw slopen (sloopvergunning). Rozenburcht 2-81, 80 woningen slopen (sloopvergunning). Hoofdweg 46, kantoor/winkel/opslagruimte slopen (sloopvergunning).

Verzenddatum 21 april 2004:
Pascaltuin 21 en 23, zadeldak aanbrengen.
Fascinatio fase 2, 12 woningen bouwen.
Filosofentuin 75, dakkapel zijgevel aanbrengen.
Lofoten 5, woning uitbreiden.
Cornelis de Houtmanstraat 40 en 42, uitbouw/erker bouwen. Rodinrade 24, berging uitbreiden.
Jan de Geusrede 19, woning uitbreiden.
Smetanastraat 3, garage bouwen.
Frederik Hendrikstraat 13, dakopbouw bouwen.
Diabellistraat 24, dakkapel voorzijde aanbrengen.
Lofoten 37, dakkapel achterzijde aanbrengen.
Hoofdweg 36c, bedrijfsruimte uitbreiden.
Geelvinkbaai 1 en 3, dakkapel voorzijde aanbrengen. Tjalk 34, garage en entree uitbreiden.
Rivierweg 111, opslagruimte veranderen.
Capelseweg 110, voorgevel veranderen.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

VRIJSTELLINGSPROCEDURE HERINRICHTING VUYKTERREIN

Vrijstellingsprocedure ingevolge artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor herinrichting van het Vuykterrein

Het college maakt bekend dat zij voornemens is om, met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO), vrijstelling te verlenen van de daar geldende bestemmingsplannen, voor de herinrichting van het Vuykterrein tot Vuykpark.

De herinrichting van het Vuykterrein heeft betrekking op de omvorming van het gebied tot een park met een recreatieveld, een wandelboulevard langs de Hollandsche IJssel, speelvoorzieningen en een horecagelegenheid. Het verzoek tot herinrichting is in strijd met de geldende bestemmingsplannen 'Voormalige scheepswerf Vuyk' en 'Middelwatering'. Hier gelden de volgende bestemmingen: 'woondoeleinden I en IV', 'verkeersdoeleinden', met uitzondering van het westelijke gedeelte van het terrein. Dit gedeelte van het Vuykterrein heeft de bestemming 'scheepswerven'. Aan het verzoek tot herinrichting kan medewerking worden verleend nadat vrijstelling als bedoeld in artikel 19 lid 1 WRO is verleend. De herinrichting van het Vuykterrein is overeenkomstig de bestemmingsplanbepaling in het ontwerpbestemmingsplan 'Middelwatering 2000'.

Het college maakt verder bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 2 februari 2004 heeft besloten de bevoegdheid tot toepassing van de vrijstellingsprocedure als bedoeld in artikel 19a van de WRO in verband met de zelfstandige projectprocedure, zoals bedoeld in artikel 19, lid 1 van de genoemde wet, voor de plannen voor de herinrichting van het Vuykterrein, te delegeren aan het college van burgemeester en wethouders.

Op grond van artikel 19a, lid 4 van de WRO ligt voornoemd plan met bijbehorende stukken vanaf 10 mei 2004 gedurende vier weken voor iedereen, op werkdagen, ter inzage. Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan iedereen zijn zienswijzen schriftelijk kenbaar maken.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is en de stukken inzake de vrijstellingsprocedure herinrichting Vuykterrein liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.