Gemeente 's-Hertogenbosch

02-03-2004

28 april officiële opening van het nieuwe Bestuurscentrum en Stadskantoor

HM Koningin Beatrix opent 'Huis van de Stad' 's-Hertogenbosch

In de maanden april, mei en juni 2004 staat de gemeente 's-Hertogenbosch stil bij de (officiële) opening van het nieuwe Bestuurscentrum en Stadskantoor, samen 'Het Huis van de Stad'. Het stadsbestuur van 's-Hertogenbosch is bijzonder verheugd dat Hare Majesteit de Koningin op woensdag 28 april 2004 het nieuwe Bestuurscentrum in 's-Hertogenbosch officieel opent.

Met de inbedding van het nieuwe Bestuurscentrum en het nieuwe Stadskantoor in de historische binnenstad zijn bijzondere locaties gecreëerd, waarin de ontmoeting met de burger centraal staat. De raadzaal (Bestuurscentrum) en de publiekshal (Stadskantoor) vormen, samen met een innovatief kantoorconcept met flexibele werkplekken (750 werkplekken voor 1100 medewerkers) de uitdagende exponenten van het nieuwe Huis van de Stad.In de raadzaal van het Bestuurscentrum zal Hare Majesteit de openingshandeling verrichten. Aansluitend zal Hare Majesteit het nieuwe Stadskantoor bezoeken. De Koningin zal hier kennisnemen van het door de gemeentelijke organisatie gehanteerde nieuwe werkconcept.

Volledigheidshalve melden we dat voorafgaande aan beide bijeenkomsten speciaal voor de bestuurlijke en ambtelijke organisatie een bijeenkomst wordt gehouden waarin wordt stilgestaan bij de grondlegger van het project 'Huis van de Stad', wijlen gemeentesecretaris Peter Lansbergen. Tevens vindt de première van de speciale audiovisual over het nieuwe kantoorleven, getiteld: 'Bolero! De nieuwe logica van de gemeente 's-Hertogenbosch' plaats. Ter afsluiting van de openingsdag worden alle gasten van het gemeentebestuur ontvangen in De Orangerie voor een feestelijke toast op het nieuwe Huis van de Stad.

Open Dag publiek
Om geïnteresseerden de mogelijkheid te geven kennis te nemen van het bestuurscentrum en Stadskantoor, openen beide panden op zaterdag 15 mei 2004 hun deuren. Onder leiding van de gemeenteraadsleden (Bestuurscentrum) en de ambtelijke organisatie (Stadskantoor) kunnen geïnteresseerden kennisnemen van de architectuur, het werkconcept en de inrichting van beide nieuwe panden. Volledigheidshalve melden we dat op zondag 16 mei speciaal voor familieleden van de bestuurlijke en ambtelijke organisatie het Bestuurscentrum en Stadskantoor worden opengesteld.

Seminar
Op donderdag 10 juni 2004 vindt een speciaal seminar plaats over Het Huis van de Stad. Hierin worden alle dimensies belicht, met nadrukkelijk aandacht voor het nieuw gehanteerde flexibele werkconcept van de Bossche lokale overheidsorganisatie. Het Seminar is speciaal bedoeld voor vakinhoudelijk geïnteresseerden en geïnteresseerde (overheids)organisaties.