Ingezonden persbericht


Persbericht

Checkpoint Systems organiseert RFID Summit in Barcelona

Live te zien: praktische RFID bedrijfsoplossingen

Terrassa/Nieuwegein, 5 maart 2004 -- RFID staat centraal tijdens het Checkpoint RFID Summit 2004 dat plaatsvindt op 28 en 29 april in Barcelona. Deze technologie van de toekomst zal uiteindelijk voorzien in unieke identificatie en beveiliging van consumentenproducten door de gehele retail supply chain, verbeterd voorraadbeheer in de winkel en kortere rijen bij de kassa. Er wordt niet alleen over de technologie gesproken, in het 'Technologische Dorp' kunnen genodigden nog niet eerder vertoonde RFID-toepassingen en oplossingen voor de retail supply chain bekijken en zelf uitproberen.

Internationale sprekers
Vooraanstaande internationale gastsprekers gaan in op de gevolgen en de voordelen van de technologie en de ongekende efficiency die het zal brengen. Onder de sprekers afkomstig uit de retail, verpakkingsindustrie en andere toonaangevende organisaties bevinden zich onder andere: Michaël Nieuwesteeg van het Nederlands Verpakkingcentrum, Dirk Heyman van Gillette, Pat Rizzotto van Johnson&Johnson, Miguel Angel Lopera van EAN International, Wilfried Kanzok van Kaufhof Warenhaus AG en Gérard Gallo van de Galeries Lafayettes Group.

Agenda-informatie
Checkpoint RFID Summit 2004
28 en 29 april
Hotel Arts, Barcelona
Info: www.checkpointeurope.com

Pragmatisch en realistisch
Het Summit heeft een pragmatische en realistische benadering ten aanzien van het implementatievraagstuk. Checkpoint is van mening dat de voortdurende discussie over wijdverspreide roll out van RFID - op pallets binnen de supply chain en op individueel itemniveau binnen winkels -- zowel een informerend als verwarrend effect heeft gehad op de verschillende doelgroepen.

'Als nummer één op het gebied van RF-technologie is het een logische stap om onze business in de toekomst te sturen richting RFID. Hiermee erkennen we dat we niet om RFID heen kunnen en dat het nu op de business agenda's moet staan zodat het op een positieve manier gebruikt kan worden in het voordeel van retailers, fabrikanten, leveranciers en uiteindelijk van de consument, in de vorm van grotere beschikbaarheid en lagere prijzen. In deze context brengt de organisatie van dit evenement ons in een unieke positie -- het faciliteren van wat al een vergaande discussie is over de technologie en de wereldwijde adoptie. Het Summit biedt genodigden de gelegenheid om te netwerken en te leren van collega's hoe RFID in de toekomst hun bedrijfsvoering vorm kan geven', stelt Fred de Haas, Managing Director Checkpoint Meto Benelux.

Checkpoint Meto Benelux BV, Coltbaan 21, 3439 NG NIEUWEGEIN Telefoon: 030 - 609 41 11 - fax: 030 - 609 41 00

Over Checkpoint Meto
Checkpoint Meto -- onderdeel van het Amerikaanse Checkpoint Systems, Inc., - is een internationale organisatie die gespecialiseerd is in productidentificatie en oplossingen voor dervingsreductie voor de retailindustrie en zijn supply chain. De oplossingen van Checkpoint bieden klanten verhoogde efficiëntie vanaf het moment van productie tot en met het moment van verkoop en verbetert de winkelervaring van de consument. Checkpoint is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE) en heeft meer dan 4000 werknemers wereldwijd, directe verkoop in 30 landen en distributeurs in 50 landen. Checkpoint is wereldwijd marktleider op het gebied van RF (Radio Frequency) technologie en produceert jaarlijks miljarden RF-labels en installeert tienduizenden RF-terminals. Het uitgebreide productportfolio bestaat onder meer uit: digitale RF/EAS (elektronische artikelbeveiliging) en RFID (Radio Frequente IDentificatie) systemen, RF bronbeveiliging, barcode en etiketteringssystemen - inclusief een wereldwijd netwerk van 31 servicebureaus - en retailverkoopsystemen. Checkpoint ondersteunt bovendien pionierend academisch onderzoek naar consumententrends en derving via de jaarlijkse publicatie van de 'European Retail Theft Barometer', een uitbreiding op haar consultancy aan veel van 's werelds toonaangevende retailmerken. Meer informatie via de Europese website: www.checkpointeurope.com



Ingezonden persbericht