Gemeente Bergh

Kandidaatstelling van de leden van het Europees Parlement 30-03-2004

De burgemeester van Bergh maakt het volgende bekend:


1. Op woensdag 28 april 2004 zal de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van het Europees Parlement plaatshebben.


2. Op die dag kunnen bij de voorzitter van het centraal stembureau of bij een door deze aangewezen lid van dat bureau op het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 9.00 tot 15.00 uur lijsten van kandidaten (model H 1) worden ingeleverd.


3. De benodigde formulieren voor:

- de lijsten van kandidaten (model H 1)

- de verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kandidaatstelling
(model H 9)

- de verklaring inzake niet-kandidaatstellen in een andere lid-staat van de Europese Unie voor het Europees Parlement (model Y 13)
- de machtigingen tot het plaatsen van de aanduiding van de politieke groepering boven
een kandidatenlijst (model H 3-1)

- de machtiging tot het plaatsen van een aanduiding, gevormd door samenvoeging van aanduidingen van politieke groeperingen of afkortingen daarvan, boven een kandidatenlijst (model H 3-2)
- de verklaringen van ondersteuning van een kandidatenlijst (model H
4)

- de verklaringen betreffende het verbinden van de kandidatenlijsten tot een
lijstencombinatie (model I 10);
zijn tot en met de dag van de kandidaatstelling kosteloos voor de kiezers verkrijgbaar.

4. Voor de kandidaatstelling moet een waarborgsom worden betaald door overmaking van dit bedrag op het rekeningnummer van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te Den Haag, tenzij bij de laatstgehouden verkiezing van de leden van het Europees Parlement een of meer zetels aan de politieke groepering is/zijn toegekend.

Nadere inlichtingen omtrent de wettelijke voorschriften betreffende de inlevering van kandidatenlijsten worden ter gemeentesecretarie verstrekt door afdeling Publieksbalie,
Hofstraat 1 te 's-Heerenberg.