PERSBERICHT - 2004-04-14

Uitnodiging opening nieuwe attracties Duinrell

Hierbij nodigen wij u uit voor de officiële opening van onze nieuwe attractie 'Rick's Avonturen Burcht' en de hofvijver, die als wensbron in het teken staat van stichting De Opkikker. Op woensdag 28 april zullen bekende Nederlanders met hun kinderen en de ambassadeurs van de stichting (ex-verwenkinderen) de officiële openingen verrichten.

Jim, aanvoerder van het ambassadeursteam en bekend door zijn tweede plaats bij Idols 2003, is de ceremoniemeester. Ook schrijfster Marjan Berk, autocoureur Michel Bleekemolen, actrice Mariska van Kolck, acteurs Joost Buitenweg en Erik van Trommel (Ernst, Bobbie en de rest) en zangduo Elly en Rikkert Zuiderveld zullen bij de opening aanwezig zijn. Deze relaties dragen de stichting een warm hart toe.

Het ambassadeursteam wordt gevormd door ex-verwenkinderen van stichting De Opkikker. Deze kinderen, die inmiddels zijn hersteld van hun ernstige ziekte, zetten zich op verschillende manieren in voor de stichting.

Het programma is als volgt:
15.00 uur ontvangst bij restaurant "de Paardestal" 15.15 uur welkomstwoord door Roderick van Zuylen van Nijevelt, directeur Duinrell en Ruud Sliphorst, directeur stichting De Opkikker 15.30 uur officiële openingen van Rick's Avonturen Burcht en de hofvijver: wensbron voor de stichting De Opkikker.

Om organisatorische redenen horen wij graag of u aanwezig zal zijn.

DUINRELL BV
Annejette Scheer
PR, evenementen en beurzen

telefoon (070) 5155 431
fax (070) 5155 408
internet www.duinrell.nl
e-mail pr@duinrell.nl

Hieronder meer informatie over de nieuwe attracties en over Stichting De Opkikker:


1. Rick´s Avonturen Burcht nieuwe attractie op Duinrell

Gastheer en mascotte Rick de Kikker betrok bij de aanvang van het attractieparkseizoen, zijn woning in de nieuwe Ricks Avonturen Burcht. Hij nodigt in deze bijzondere burcht de gasten uit om kennis te maken met zijn verleden en heden en om in de vele nieuwe grote en kleine attracties te spelen.Het Sprekende Boek

De tien meter hoge ingangstoren met bijbehorende muren en kanonnen is op afstand al duidelijk zichtbaar. De wachters op de burchttoren zien de gasten dan ook al van verre aankomen. Bij aankomst op de binnenplaats vertelt Het Sprekende Boek over de geschiedenis van elke attractie in de burcht.

Hofvijver
Rick de Kikker was ooit een kikkervisje dat werd geboren in een vijver; de hofvijver op de binnenplaats van de burcht. Deze vijver staat als wensbron mede in het teken van stichting De Opkikker. Rick besloot binnen de muren van de burcht, vlak naast de hofvijver, te blijven wonen. De gasten kunnen zijn huis bekijken, hem bezig zien in zijn tuin of met hem op de foto gaan tijdens de dagelijkse Meet & Greet.

Portrettengalerij
De portrettengalerij is een van de attracties in de burcht. In de galerij vertelt Wauwel de Wijze Uil over de wereldgeschiedenis met een knipoog naar Rick de Kikker. Tijdens zijn verhaal, dat begint bij de prehistorie en tot de jaren 70 loopt, worden verschillende portretten belicht en is Rick de Kikker onder andere te zien als ridder, Einstein, kapitein. Hij toont zich zelfs in de evolutietheorie van Darwin.

Schip Ahoi
Jaren geleden kwamen de vrienden van Rick van over zee hem bezoeken. Tijdens een harde storm is het schip tegen de muur van de burcht geslagen. Schip Ahoi ligt hier nog steeds, half boven land en half boven water, te schommelen. Bezoekers, die zich in de punt van het schip wagen, bevinden zich ruim zeven meter boven het water.

Eeuwig Brandende Kaars
Op een van zijn speelavonturen vond Rick een kaars die niet doofde: de Eeuwig Brandende Kaars. Terwijl de kandelaar langzaam draait, kunnen de bezoekers zich op een speciale manier, tot een hoogte van circa negen meter hijsen,.

Overige attracties
In de burcht staat ook Ricks Boomhut waarin kinderen via touwbruggen steeds op een ander platform terechtkomen en een spannend parcours doorlopen. Het theater van de Kwakus Kwebbel Show werd opnieuw gedecoreerd en de kinderen kunnen hier met Ricks zn vriendjes meezingen. Vroeger werden de Katapults gebruikt om de burcht te beschermen tegen indringers, nu zijn ze omgebouwd tot een soort springschans. In een bootje kunnen bezoekers als een kikker in het water springen