Gemeente Heythuysen

Nieuws

Symposium over gehandicaptensport

Op woensdag 28 april a.s. organiseren NebasNsg, Symbiose en het Huis voor de Sport Limburg het symposium "Sport en bewegen voor mensen met een beperking in een reguliere sportomgeving". Het symposium wordt georganiseerd in opdracht van de Provincie Limburg en vindt plaats vanaf 18.00 uur in het theaterhotel de Oranjerie te Roermond. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanbod niet afdoende
Het aanbod aan sport- en bewegingsmogelijkheden voor de doelgroep mensen met een beperking loopt nog steeds niet in de pas met de behoefte. In Limburg kan de doelgroep nog niet optimaal gebruik maken van geïntegreerde sport- en bewegingsmogelijkheden. Het aanbod van reguliere sportverenigingen voor mensen met een beperking verdient dan ook volop de aandacht. De politiek legt ook steeds meer de nadruk op integratie. Concreet zet de Provincie Limburg in op het creëren van een adequate sportinfrastructuur voor deze doelgroep in Limburg.

Sportaanbod staat centraal
De avond richt zich op alle betrokkenen die een bijdrage kunnen leveren aan het integratieproces, zoals bestuurders van reguliere sport- en bewegingsorganisaties, gemeentelijke
beleidsverantwoordelijken en -uitvoerders en bestuurders en bewegingsconsulenten van instellingen voor mensen met een beperking. Zij zullen meer leren over trends en mogelijkheden, maar ook over de problematiek als het gaat om het creëren van een aanpast aanbod binnen de reguliere vereniging.

Sprekers
Het symposium wordt verrijkt door aansprekende sprekers zoals Erica Terpstra (voorzitster NOC*NSF), Robin Ammerlaan (aanvoerder van de wereldranglijst rolstoeltennis) en gedeputeerde Odile Wolfs, die de avond zal openen. Na de plenaire inleidingen, kunnen de aanwezigen deelnemen aan een drietal parallel lopende workshops.

Meer informatie en aanmeldenGeïnteresseerden kunnen voor meer informatie of aanmelding terecht bij Nico Gense (046-4770590 of 06-20391258) of de volgende websites raadplegen: www.huisvoordesportlimburg.nl of www.symbiose.nl