Gemeente Zwolle

Plannen Schaepmanlocatie

Nu het vertrek van Schaepman's Lakfabrieken naar Kampen dichterbij komt, wordt er ook concreet nagedacht over de herontwikkeling van de Schaepmanlocatie op het Noordereiland. De gemeente Zwolle heeft daarom een Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) opgesteld, dat als kader moet dienen voor de herontwikkeling van het gebied. Op woensdag 28 april 2004 wordt dit SPvE gepresenteerd tijdens het wijkplatform voor de binnenstad.

Al jaren wordt er gesproken over het vertrek van Schaepman's Lakfabrieken van het Noordereiland. Inmiddels heeft het bedrijf een pand aangekocht in Kampen, waar het ? na de noodzakelijke aanpassingen ? heen zal verhuizen. Als de verhuizing van de verffabriek een feit is, zal de 'Schaepmanlocatie' herontwikkeld worden.

Stedenbouwkundig Programma van Eisen
Voor de herontwikkeling van de Schaepmanlocatie bepaalt de gemeente Zwolle de kaders: wat mag er wel op die plek gebouwd worden en wat niet. Die kaders worden vastgelegd in een Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) en vervolgens in het ter plaatse geldende (aangepaste) bestemmingsplan. De vaststelling van het SPvE gebeurt door de gemeenteraad; de wijziging van het bestemmingsplan verloopt via de gebruikelijke procedure, waarbij belanghebbenden het recht van inspraak hebben. De plannen die worden ingediend voor de herontwikkeling van de Schaepmanlocatie, worden door de gemeente aan het SPvE getoetst.

Uw mening
Hoewel er formeel geen inspraak mogelijk is op een SPvE, wil de gemeente Zwolle dit programma toch graag aan de inwoners van Zwolle voorleggen. Wat vindt u ervan? Heeft u wellicht nog op- of aanmerkingen die erin kunnen worden meegenomen? Op die manier hoopt de gemeente het SPvE zo optimaal mogelijk te maken en eventuele knelpunten al in een vroeg stadium te signaleren en aan te passen.

Informatieavond op 28 april 2004
Daarom presenteert de gemeente Zwolle tijdens het eerstvolgende wijkplatform voor de binnenstad het SPvE voor de Schaepmanlocatie. Dit wijkplatform vindt plaats op woensdag 28 april 2004, om 20.00 uur in het Refter aan het Bethlehemskerkplein (inloop vanaf 19.45 uur; zie ook de rubriek Wijkplatforms). Tijdens de bijeenkomst wordt het Stedenbouwkundig Programma van Eisen toegelicht, evenals de planning en de bestemmingsplanprocedure. Ook worden de herontwikkelingsplannen voor het Noordereiland als geheel kort toegelicht.


---