Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Embargo tot 28 april 2004/11.00 uur
burgemeester Sittard-Geleen reikt kinderlintjes uit

Sittard-Geleen, 21-4-2004 - Bij gelegenheid van Koninginnedag reikt burgemeester Wim Dijkstra ook dit jaar weer de kinderlintjes uit. De gemeente grijpt deze gelegenheid aan om kinderen in het zonnetje te zetten die op een bijzondere, soms hele eigen manier op vrijwillige basis hulp bieden aan anderen. Alle basisscholen binnen de gemeente zijn aangeschreven om leerlingen voor te dragen die zich op zeer speciale wijze inzetten voor de medemens of de gemeenschap.

Dit jaar gaan de kinderlintjes naar Anouk Ronkaarts (11) en Mirte Schmeitz (12), beiden uit groep 8, Liede Hostee (10) en Kyra Pelzers (11) beiden uit groep 7, Lieke Hermans (10) en Valesca Biddinger (10), beiden uit groep 6 van de ABC-school uit Munstergeleen. De kinderen hebben op de ABC-school een zogeheten kidsteam opgericht. De groep schrijft zoals artikelen voor de schoolkrant, ontwerpt posters over zinloos geweld en hangt die overal in Munstergeleen op. Bovendien observeert het kidsteam de speelplaats om zinloos geweld te voorkomen en onderhoudt de contacten met de wijkagent. Een zevende lintje gaat naar Twan Geelen (11) uit groep 7 van de basisschool Pastoor Franck te Grevenbicht. Twan zet zich op bijzondere wijze in voor zijn medescholieren. Zo houdt hij scherp in de gaten of er ruzies zijn en of kinderen geplaagd worden. Als hij ruzies pf plagerijen signaleert, neemt hij het altijd op voor de kleineren. Ook heeft hij een hele positieve bijdrage geleverd met betrekking tot de acceptatie van een jongere leerling door klasgenoten.

Met Koninginnedag krijgen mensen die zich langdurig op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij een Koninklijke onderscheiding. Deze gelegenheid, het belang dat de gemeente Sittard-Geleen hecht aan vrijwilligerswerk en het investeren in jeugd, hebben geleid tot het initiatief om kinderlintjes uit te reiken.