Ingezonden persbericht

ROTTERDAMS HISTORISCH CAFÉ nr. 51

Manuel Kneepkens - "Was Het Bombardement geoorloofd? Het Ja/Nee van militairen, historici en juristen...”

ROTTERDAM, 20040426 -- Het Rotterdams Historisch Café is een ontmoetingsplaats voor ieder die zich bezig houdt met de geschiedenis van Rotterdam, zowel vakhistorici als amateurs. Voor leden van de Rotterdamse historische genootschappen en verenigingen, voor medewerkers van de universiteit, de musea, de bibliotheken, het archief, voor docenten, voor genealogen en alle anderen met een speciale interesse in de Rotterdamse geschiedenis.


Vast programmapunt is een historisch praatje over een Rotterdams onderwerp van ongeveer een kwartier dat door één van de bezoekers wordt gehouden. Op 28 april treedt als gastspreker op mr. M.M. Kneepkens. Manuel Kneepkens is dichter, columnist en sedert 1994 gemeenteraadslid van de Stadspartij Rotterdam. Ook was hij enige tijd werkzaam aan de Erasmus Universiteit Rotterdam waar hij het keuzevak Oorlogs- en Vredesrecht verzorgde. In 1993 verscheen zijn boek In het rijk van de demonen. Het Bombardement van Rotterdam en de Normen. Zijn bijdrage is getiteld:

"Was Het Bombardement geoorloofd? Het Ja/Nee van militairen, historici en juristen...”.

Deze lezing begint om ongeveer 17.45 uur. Het Rotterdams Historisch Café houdt zitting
op de laatste woensdag van de maand van 17.00 tot 19.00 uur in het Gemeentearchief Rotterdam, Hofdijk 651. De volgende keer: woensdag 26 mei 2004.




Ingezonden persbericht