Provincie Utrecht

Persbericht

Nieuwe publicaties over Utrechtse historie

27-4-2004
Boeren, boeven en helden bevolken het nieuwe boek "Austerlitz: de Piramide, het Franse kamp en het dorp". Amateur historicus Rutger Loenen deed hiervoor onderzoek in Tsjechië, Frankrijk en Nederland.

Het resultaat: een gedocumenteerd beeld van de komst van het Franse leger in ons land, de bouw van de bekende Piramide in 1804 én de gevolgen van dit grootscheepse project voor de directe omgeving. De provincie Utrecht stelt voor deze publicatie een garantiesubsidie van 2000 euro beschikbaar. Het boek wordt in het najaar gepresenteerd. De oplage bedraagt circa 1000 exemplaren. Uitgever is stichting Kleine Geschiedenis van de Heuvelrug in Driebergen.

Biografieën Heuvelrug en Vianen
Met financiële steun van de provincie Utrecht kan nu ook de serie "Regionale Utrechtse Biografieën" compleet gemaakt worden. De reeks is in 1997 gestart en bevat historische portretten van bekende en minder bekende inwoners van de provincie, geordend per streek. Zeven streekbiografieën zijn al uitgebracht door stichting Publicaties Oud-Utrecht. In de maak voor een presentatie medio 2004 zijn nog twee delen over de Utrechtse Heuvelrug. Daarna wordt het laatste boek uitgegeven in deze serie, over de jongste Utrechtse gemeente: Vianen. Per uitgave verschijnen 750 exemplaren. De verkoopprijs is 11,35 euro. Om de uitgave van deze laatste drie delen mogelijk te maken, verstrekt de provincie Utrecht 8500 euro subsidie.

Laatst gewijzigd op 04/27/2004 03:06:17 PM. Paginabeheer: Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl