Gemeente Sneek


Sneek doet mee aan Fiets naar je werk
De gemeente Sneek doet dit jaar weer mee met de campagne "Fiets naar je Werk" 2004!

Fietsen is gezond en goed voor het milieu. Daarom wordt deze zomer voor de zoveelste keer de campagne 'Fiets naar je werk' gehouden. Ook de gemeente Sneek doet dit jaar weer mee. Medewerkers van de gemeente Sneek kunnen daarom tussen 1 april en 1 oktober zoveel mogelijk naar hun werk fietsen en kans maken op een nieuwe fiets of een andere aantrekkelijke prijs.

Fietsen is ook goed voor het milieu en de leefbaarheid van ons land. Minder auto's op de weg en in de straat betekent meer ruimte en een betere bereikbaarheid van bedrijven, winkels en kantoren. De campagne "Fiets naar je Werk" heeft ook aandacht voor het milieu wereldwijd. Veel werkgevers die meedoen aan de campagne sponsoren de gefietste kilometers van hun medewerkers. De opbrengst van deze sponsoractie gaat naar een drietal projecten van de NOVIB. Dat zijn projecten in Brazilië (strijd tegen houtkap), Ethiopië (bodembescherming) en Bangladesh (ecologische landbouw).

Richard van Benthem, campagnecoördinator van de gemeente Sneek vertelt:
"Medewerkers van de gemeente Sneek zijn weer opgeroepen mee te doen met deze gezonde en milieuvriendelijke campagne. Vorig jaar fietsten 31 medewerkers maar liefst 25.917 km bij elkaar. We gaan eens kijken of we dit jaar dat aantal kilometer en deelnemende medewerkers kunnen vergroten.
Iedereen die meedoet wordt vriendelijk verzocht de afgelegde kilometers via de website van de campagne in te voeren. Dat kan eenvoudig via www.fietsnaarjewerk.nl Nadat men een wachtwoord heeft gekregen kan men gerust 1 x per maand de gegevens invullen. Op deze manier legt het weinig beslag op de werktijd en geeft het de deelnemers de ruimte om mee te doen. Bij te veel administratie haken mensen vaak af. De gemeente Sneek sponsort elke afgelegde kilometer met 1,25 Eurocent. Dit wordt aan de goede doelen van NOVIB geschonken".

Deelnemers aan de campagne worden geïnformeerd via een nieuwsbrief over het verloop en de resultaten. Niet alleen gemeenten doen mee; de campagne is gericht op grotere organisaties in heel Nederland. De deelname is gratis en voor iedereen mogelijk. Of men nu 30 kilometer of 1 kilometer van de werkplek woont; of dagelijks gebruik maakt van de fiets of maar één keer per week. Reis je met trein of bus en gebruikt je de fiets voor een deel van het woon-werkverkeer, dan kan men ook meedoen.

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 27-4-2004