Akzo Nobel

Akzo Nobel investeert fors in research en ontwikkeling bij Coatings

Arnhem, 28 april 2004 Akzo Nobel heeft vandaag een ultramodern R&D-laboratorium geopend op de locatie van Marine & Protective Coatings in Felling (Verenigd Koninkrijk). Het nieuwe lab is onderdeel van een reeks investeringen door de business unit in research- en ontwikkelingsfaciliteiten over de gehele wereld ter waarde van meer dan EUR 10 mln.

Het nieuw gebouwde R&D-lab concentreert zich op scheeps- en jachtverven. Het voormalige R&D-gebouw op de locatie in Felling wordt omgebouwd en heringericht als Technology Center voor de business unit. De verbeteringen in Felling volgen na aanzienlijke investeringen in twee andere R&D-faciliteiten van Marine en Yacht Coatings. In Geoje (Zuid-Korea) is een nieuw laboratorium gebouwd, terwijl in Newton Ferrers (Verenigd Koninkrijk) belangrijke verbeteringen zijn aangebracht. Aanvullende werkzaamheden zijn uitgevoerd in het Asia Pacific Technical Center in Jurong Town (Singapore).

Deze investeringen zijn onderdeel van onze voortdurende inspanningen in innovatieve research, om onze klanten de beste producten afkomstig uit de beste faciliteiten te kunnen leveren, aldus Rudy van der Meer, in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de coatingsactiviteiten, tijdens de officiële opening in Felling. Innovatie betekent het steeds vooruitlopen op de eisen en behoeften van klanten. Hierdoor kunnen zij niet alleen hun efficiency en productiviteit verhogen, maar ook hun kosten verminderen. Als wereldwijd leidende coatingsonderneming is het ons doel om nieuwe producten en technologieën te ontwikkelen die excellent presteren en voldoen aan de hoogste milieueisen.

Het ontwikkelingswerk in het geopende laboratorium richt zich in eerste instantie op het formuleren van nieuwe aangroeiwerende technologieën, coatings voor nieuwe schepen en scheeps- en jachtverven voor reparatie en onderhoud.

Om snel en slagvaardig te kunnen reageren op de steeds veranderende eisen van de markt, is het van essentieel belang om over een wereldwijd netwerk van geïntegreerde, hoogwaardige laboratoria te beschikken waar producten ontwikkeld en getest kunnen worden in overeenstemming met de hoogste internationale normen, aldus Leif Darner, General Manager van Marine & Protective Coatings. Door fors te investeren in laboratoriumfaciliteiten over de gehele wereld en door het ontwikkelen van nieuwe producten en technologieën zijn wij in een betere positie om in te spelen op toekomstige behoeften, zodat onze klanten overal ter wereld hiervan profijt kunnen trekken.

Internet: www.akzonobel.nl; www.international-coatings.com

Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343