Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 28 april 2004

(

HET BUREAU COMMUNICATIE IS OP VRIJDAG 30 APRIL EN WOENSDAG 5 MEI AFWEZIG. VOOR DRINGENDE ZAKEN IS DE PIKETFUNCTIONARIS VOLGENS DE REGELING BEREIKBAAR.

Leiden Fietsenkijkdag
Iedere eerste woensdag van de maand wordt een fietsenkijkdag gehouden aan het politiebureau aan de Langeracht. Het publiek kan van 14.00 tot 16.00 uur kijken of hun verloren gewaande fiets niet toch op het bureau staat gestald. Aangezien de eerste woensdag van de maand volgende keer op 5 mei valt, wordt de kijkdag een week verplaatst naar 12 mei.


Leiden - Politie neemt rijbewijs in beslag

De politie hield op donderdag 28 april rond 02.00 uur op het Stationsplein een 31-jarige automobilist uit Lisse aan. Agenten wilden de automobilist aanspreken over zijn rijgedrag op het plein en constateerden toen dat hij vermoedelijk onder invloed verkeerde. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en spuugde naar en bedreigde de agenten. Desondanks wisten de agenten de man in de boeien te slaan en over te brengen naar het bureau. De verdachte weigerde daar mee te werken aan een ademanalyse of bloedproef. De verdachte is ter ontnuchtering ingesloten en zal nog worden gehoord over zijn verzet, bedreigingen en belediging door te spugen naar de agenten. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in beslag.


Alphen aan den Rijn - Politie zoekt straatrover

De politie is op zoek naar een jongeman van tussen de 18 en 20-jaar die op dinsdag 27 april rond 14.00 uur op de hoek van de Lijsterlaan met de Talingstraat een portemonnee uit een handtas van een 81-jarige vrouw uit Alphen wegnam. De vrouw liep met haar rolator over de weg. Zij hield even stil om sleutels uit haar handtas te halen. Op dat moment fietste een jongeman langs en greep de portemonnee uit haar tas. Vervolgens maakte hij zich daarmee uit de voeten.


Nieuwerkerk aan den IJssel - Politie neemt auto van onder invloed rijder in beslag

De politie hield op donderdag 28 april rond 00.05 uur op de Schelde een 60-jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan. De politie was getipt dat de man met vermoedelijk te veel drank op toch was gaan rijden. Op het moment dat hij bij zijn woning uit de auto stapte waren de agenten terplaatse. De uitslag van de ademanalyse was 785 ug/l. (limiet 220 ug/l.) Het was niet de eerste keer dat de man voor dit feit met de politie in aanraking kwam. De politie nam dan ook zijn auto in beslag en maakt proces-verbaal op.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --


Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326

Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 28 april 2004

(


Alphen aan den Rijn Start cursus 'Politie voor Burgers'


De politie van Alphen aan den Rijn start op dinsdagavond 11 mei de cursus 'Politie voor Burgers'. Deze cursus is ontwikkeld voor de Nederlandse Politie door het korps Gelderland Midden en het Landelijk Selectie- en Opleidingsinstituut Politie (LSOP). De cursus is reeds enkele malen in Leiden en Gouda gegeven. In zeven wekelijkse cursusavonden krijgt een vooraf geselecteerde groep wijkbewoners de unieke gelegenheid om in de keuken van het politiebedrijf te kijken.

De cursusavonden worden zoveel mogelijk verzorgd door politiemensen uit de wijk. Zij behandelen onderwerpen die een algemeen of wijkgericht karakter hebben. Naast de theorie en de organisatie van het politiewerk gaan de cursisten o.a. ook een kijkje nemen bij de meldkamer en krijgen zij inzicht in geweldshantering.

De ervaringen hebben geleerd dat de cursisten tijdens en na de cursus hun beelden over de politie in positieve zin bijstellen. Zij krijgen meer inzicht in het politiewerk, waardoor de verstandhouding en het begrip tussen politie en de burger in de buurt sterk wordt verbeterd. Daarnaast is uit onderzoek gebleken, dat de cursisten meer bereid zijn om hun politie een handje te helpen bij acties en projecten in de wijk.


Noot voor de redactie,