Amsterdam Oud Zuid


Start uitvoering 3e fase herinrichting Sportpark Olympiaplein

Deze zomer vindt er op het sportpark Olympiaplein een aantal werkzaamheden plaats. Deze gaan eind april 2004 van start en duren naar verwachting tot en met augustus 2004. Gedurende deze tijd worden het multifunctioneel sportveld, de zogenaamde Halve Maan en het middenterrein aangelegd. Daarnaast worden er ballenvangers en lichtmasten geplaatst.

Het multifunctioneel veld
Op het multifunctioneel sportveld kunnen straks meerdere sporten worden beoefend. Zowel scholen als buurtbewoners kunnen gebruik maken van het veld. Het veld is geschikt voor tennis, volleybal, handbal, badminton en zaalvoetbal. In de winter kan er een laagje water op worden gespoten zodat het geschikt is om te schaatsen. Om de velden wordt een verkorte atletiekbaan aangelegd, zodat de lange atletiekhistorie van het Olympiaplein levend blijft.

De Halve Maan
De Halve Maan wordt een openbare plek voor jongeren uit de buurt. Een groep jongeren heeft zelf meegeholpen met het maken van het ontwerp. Ze hebben gekozen voor skaten, straatvoetbal en tennis. Ook worden er o.a. bankjes en een podium geplaatst.

Middenstrook
De bestrating van de middenstrook zal worden verbeterd en de ballenvangers worden vernieuwd.

Werkverkeer
Omwonenden zullen misschien te maken krijgen met enig ongemak van het werkverkeer. Dit verkeer vindt plaats via de oostzijde van het sportpark.

Informatie
Voor informatie over de uitvoeringswerkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer H. de Niet, directievoerder herinrichting sportpark Olympiaplein, telefoon 06 53781516 email h.deniet@vanrossumbv.nl, of met de heer Hans Heidsma, telefoon 06 20000432.

Als u meer wilt weten over het project kunt u contact opnemen met François Ihong Fils, assistent projectmanager, telefoon 06 51750177 e-mail fihongfils@pmb.nl.

Voor meer informatie over de herinrichting Sportpark Olympiaplein, klik hier