Ingezonden persbericht


Persbericht

transtec kiest voor Intel mainboards voor haar desktop reeks

Tuebingen/Nijmegen/Brussel, 28 april 2004 - transtec AG, met ttec Computers als Nederlandse en Belgische dochteronderneming, gaat Intel-mainboards gebruiken in haar desktop systemen en versterkt hiermee de reeds bestaande samenwerking tussen beide partijen. De Intel-mainboards bieden de gebruiker vele voordelen dankzij de specifieke features, zoals:

Intel Express Installer

De Intel Express Installer is een snelle, praktische manier om systeemprogramma's en drivers up-to-date te houden. Het werkt volledig automatisch, waardoor het onmogelijk wordt dat de gebruiker een verkeerde of verouderde driver selecteert. De gebruiker stopt eenvoudigweg de CD erin en na enkele minuten zijn driver-installatie en het updaten voltooid. Een intuïtief menustructuur vereenvoudigt het gebruik.

Express BIOS Update

De Express BIOS Update is een zeer snelle en eenvoudige manier van updaten. Gebruikers hoeven slechts de BIOS update te downloaden van de Intel website en het onder Windows te installeren. Dit gaat dankzij de Intel wizard even gemakkelijk als het installeren van een programma. Het maken van een boot-CD en vervolgens rebooten van het systeem zijn hiermee verleden tijd.

Rapid BIOS Boot

Dankzij deze feature bedraagt 'booting time' nog geen twintig seconden, zonder dat de werking van het systeem wordt beïnvloed. Dit betekent meer efficiency en daarnaast kostenbesparingen voor de gebruiker.

Active Monitor

Deze Windows systeemvoorziening wordt kosteloos door Intel geleverd. Gebruikers kunnen hierdoor op de mainboard parameters informatie lezen over bijvoorbeeld de temperatuur, voltage en snelheid van ventilatoren (p/m). Tevens kunnen gebruikers zelf de grens aangeven waarbij de Intel Active Monitor een alarmering moet sturen.

Precision Cooling Technology

Deze innovatieve koeltechnologie zorgt ervoor dat de mainboard de juiste temperatuur heeft en voorkomt oververhitting van systeemcomponenten, waardoor alles langer meegaat. Door de Intel Precision Cooling Technology wordt de snelheid van ventilatoren continu aangepast aan de temperatuur, waardoor geluidshinder en stroomverbruik zo laag mogelijk blijven.

Door deze tools hoeven gebruikers niet meer op het web naar updates te zoeken, want de computer stelt de hardwareconfiguratie van het systeem volledig automatisch vast en stelt vervolgens de meest geschikte update voor. Dit betekent een aanzienlijke tijdsbesparing voor de gebruiker. Op dit moment worden de Intel mainboards gebruikt in transtec's Entry Series, Flat-desk Series, Business Series en Low Noise Series.

Over ttec Computers BV

ttec Computers BV/BVBA is de Nederlandse/Belgische dochteronderneming van transtec AG. Het Duitse beursgenoteerde transtec AG levert op maat gemaakte IT-systemen, computer- en storage-oplossingen, netwerk- en randapparatuur. De organisatie is opgericht in 1980 en richt zich op de business-to-business sector. transtec is een van de tien grootste server- en storage-leveranciers in Europa en binnen acht Europese landen actief. Alle producten kunnen via het internet geconfigureerd en besteld worden. Bij transtec AG zijn in totaal 200 medewerkers werkzaam.