Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Nieuwegein, 28 april 2004

Realisatie circa 400 woningen met investeringsvolume van 70 miljoen AM geselecteerd als ontwikkelingspartner Europakwartier Almere Poort

AM NV (voorheen Amstelland MDC) zal samen met Woningstichting Goede Stede en Nijhuis Bouw BV één van de vier combinaties vormen die het Europakwartier in Almere Poort gaan ontwikkelen. Dit heeft de gemeente Almere bekend gemaakt.
AM Wonen BV zal in totaal circa 400 woningen in het Europakwartier gaan ontwikkelen. Het totale investeringsvolume voor AM bedraagt circa 70 miljoen. De bouw van de eerste fase zal naar verwachting eind 2005 starten.

Het Europakwartier wordt de eerste wijk van het nieuwe stadsdeel Almere Poort. Almere Poort is gelegen in het zuidelijkste deel van de provincie Flevoland. In totaal worden circa 3.000 woningen in het Europakwartier gebouwd. Naast voor woningen is er veel ruimte voor commerciële en niet- commerciële voorzieningen. Het Europakwartier kent een meer stedelijke opzet dan men gewend is in Almere. Hiermee vormt het een duidelijke schakel tussen het stedelijk wonen in Amsterdam en de overige stadsdelen van Almere.

Programma
AM brengt een gevarieerd programma in Almere Poort. Het programma beweegt zich van sociale huurwoningen tot dure koopwoningen. De sociale huurwoningen worden gerealiseerd voor Woningstichting Goede Stede. In totaal zal AM 400 woningen ontwikkelen, in twee fasen. De bouw van de eerste fase start eind 2005. De laatste fase van het Europakwartier start in 2008. Nijhuis Bouw neemt de uitvoerende bouw van de woningen voor haar rekening.

Selectie
Naast de combinatie `AM, Goede Stede, Nijhuis', heeft de gemeente Almere drie andere ontwikkelingscombinaties geselecteerd. AM is als ontwikkelaar aangewezen vanwege haar ruime ervaring in Almere en haar vooraanstaande positie op de Nederlandse woningmarkt.

Profiel AM
AM NV (voorheen Amstelland MDC) is op Europese schaal actief in de gebiedsgerichte ontwikkeling van stedelijke centra, winkelcentra, woonwijken en kantoren(parken). De beursgenoteerde onderneming, met een omzet van 1,1 miljard en een nettoresultaat van 75 miljoen in 2003, heeft een

vooraanstaande positie in vastgoedontwikkeling in Europa. AM heeft projecten in uitvoering in Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Spanje, Portugal, Tsjechië en Groot-Brittannië. Deze zijn toegesneden op de leefstijlen van de consument en respecteren en versterken de lokale cultuur.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht