Ingezonden persbericht



Siebel Systems en Teradata, een dochteronderneming van NCR, hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten. Doel is het bevorderen van het gebruik van bedrijfsbrede analytische toepassingen die gebruikers in staat stellen waardevolle zakelijke inzichten te ontwikkelen op basis van grote hoeveelheden gedetailleerde gegevens.

Meer informatie vindt u in onderstaand persbericht. Als u met iemand van Siebel Systems wilt spreken, of nog andere vragen hebt, dan hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet,

Karin Schop
Account Executive
Text 100 Public Relations
Tel: +31 20 5304347
E-mail: karins@text100.nl


---

---------


- PERSBERICHT -

Siebel Systems en Teradata gaan
strategische samenwerking aan rond
analytische applicaties en business intelligence

Vraag van klanten leidt tot geïntegreerde reeks van geoptimaliseerde producten

SAN MATEO, Calif. - 28 april 2004 - Siebel Systems en Teradata, een dochteronderneming van NCR, hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten. Doel is het bevorderen van het gebruik van bedrijfsbrede analytische toepassingen die gebruikers in staat stellen waardevolle zakelijke inzichten te ontwikkelen op basis van grote hoeveelheden gedetailleerde gegevens.

Vraag van klanten heeft geleid tot deze belangrijke samenwerking die tot doel heeft een nauwe integratie en optimalisatie tot stand te brengen tussen de Siebel Analytics-producten en Teradata Warehouse. Teradata is nu een 'strategic platform partner' binnen het Siebel Alliances-programma, terwijl Teradata Warehouse een door Siebel Analytics ondersteund databaseplatform is geworden.

"Wij hebben Siebel Analytics Applications en Teradata gekozen ter ondersteuning van onze nieuwe aanpak ten aanzien van datawarehousing en business intelligence", zegt Robert Pacek, chief information officer van DirecTV. "Wij zijn blij met de samenwerking tussen Siebel Systems en Teradata en verwachten dat deze oplossing ons significante voordelen en concurrentievoordeel zal opleveren."

Siebel Enterprise Analytics Platform is geoptimaliseerd voor 'high-performance' en 'native' interactie met Teradata Warehouse. Hierdoor kunnen klanten optimaal gebruik maken van de functionaliteit en het prestatieniveau dat door het Teradata datawarehousing-platform wordt aangeboden. Zo genereert Siebel Anaytics nu voor Teradata geoptimaliseerde SQL en maakt het bovendien gebruik van de gespecialiseerde analytische functies die in de Teradata-database zijn ingebouwd. Hiermee wordt de ondersteuning voor Teradata verder uitgebreid.

"In combinatie met Teradata stelt de functionaliteit van Siebel Analytics ons in staat om op een zodanige manier actuele informatie beschikbaar te stellen aan de honderden analytische applicaties die meer dan 4500 eindgebruikers gebruiken, dat zij deze kennis direct kunnen gebruiken om acties te ondernemen", zegt James Holder, director of engineering systems van Union Pacific Railroad. "In onze ervaring biedt de combinatie van Siebel Analytics en Teradata een ongekende schaalbaarheid en een uitstekend prestatieniveau in een complexe en meerdere terabytes aan data omvattende omgeving."

Nog dit kwartaal beschikbaar voor geselecteerde klanten en vanaf het derde kwartaal algemeen verkrijgbaar, zullen alle Siebel Analytics-applicaties worden geoptimaliseerd voor het Teradata datawarehouse-platform. In het derde kwartaal zullen Siebel Systems en Teradata bovendien een integratiemethodiek gereed hebben om de branchespecifieke logische datamodellen van Teradata te kunnen integreren met Siebel's datamodellen, zodat de overlap in data wordt geminimaliseerd en klanten datawarehouse-projecten sneller kunnen implementeren. De Siebel Analytics-familie omvat meer dan 150 applicaties voor ruim twintig branches. Deze oplossingen bieden eindgebruikers - van managers tot verkoopmedewerkers tot partners - zakelijke inzichten die direct acties mogelijk maken.

"Wij vertrouwen al heel lang op Siebel Analytics om gebruikers inzicht te geven in zakelijke informatie in ons Teradata-datawarehouse", zegt Mohammad Rifaie, vice president enterprise information systems van de Royal Bank of Canada. "Duizenden gebruikers krijgen op basis van 14 terabyte aan data dagelijks nuttige informatie die zij direct in hun dagelijks werk kunnen toepassen. Dit is een duidelijke indicatie voor de schaalbaarheid en de uitgebreide functionaltieit van Siebel Analytics en Teradata Warehouse. Deze combinatie maakt het ons mogelijk om één van de meest innovatieve analytische omgevingen te gebruiken in de financiële sector. Wij verwachten dat de strategische samenwerking tot aanzienlijke prestatieverbeteringen zal leiden, waarvan wij graag gebruik maken."

"Dit is een partnership die is ingegeven door onze klanten", zegt Bob Fair, vice president en chief marketing officer van Teradata. "Klanten van Siebel en Teradata waren heel duidelijk: zij willen dat wij het voor hen gemakkelijk maken om tot integratie te komen tussen onze 'best of breed' technologieën en oplossingen. De combinatie van Siebel's analytische oplossingen en het Teradata Warehouse biedt klanten beter zakelijk inzicht, operationele efficiency en een duidelijk concurrentievoordeel."

"Teradata en Siebel werken beide vanuit de visie dat oplossingen voor business intelligence en datawarehousing gebaseerd dienen te zijn op 'just in time' inzicht in grote hoeveelheden klanten- en bedrijfsgegevens zodat op feiten gebaseerde acties kunnen worden ondernomen", zegt Larry Barbetta, group vice president en general manager Siebel Analytics. "Wij zijn blij dat we met onze samenwerking met Teradata onze gezamenlijke klanten hiervoor nu geïntegreerde en geoptimaliseerde producten kunnen aanbieden."

Over Siebel Systems
Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van zakelijke applicatiesoftware waarmee bedrijven producten en diensten aan klanten kunnen aanbieden, kunnen verkopen en service kunnen verlenen via meerdere kanalen en meerdere divisies. Met wereldwijd meer dan 4000 klanten biedt Siebel Systems organisaties een reeks van 'best practices', CRM-toepassingen, analytische producten en bedrijfsprocessen die volledig zijn afgestemd op specifieke branches en sectoren en die zich bovendien in de praktijk ten volle hebben bewezen. Organisaties kunnen hiermee superieure klantervaringen bieden en winstgevendere relaties met afnemers onderhouden. Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan dertig landen. Meer informatie over Siebel Systems en haar klanten is te vinden op www.siebelsystems.nl .

© 1990-2004 Siebel Systems Inc. Alle rechten voorbehouden. Siebel en het Siebel-logo zijn merken van Siebel Systems Inc. en kunnen geregistreerd zijn in bepaalde landen en jurisdicties. Alle andere productnamen, merknamen, logo's en symbolen kunnen merken zijn van hun respectievelijke eigenaren.

Meer informatie
Sandra Wasseur
Senior Marketing Director Western Europe
Siebel Systems
Telefoon: 020-5401000