Gemeente Apeldoorn

Gemeentelijke Erepenning voor wethouder Ober

Wethouder Ronald Ober (52) heeft op woensdag 28 april uit handen van burgemeester mr. G.J. de Graaf de Erepenning van de gemeente Apeldoorn ontvangen. Na veertien jaar gemeentelijke politiek, waarvan tien jaar als wethouder, neemt de heer Ober afscheid van de gemeente Apeldoorn.

Hiermee geeft hij gevolg aan de afspraak die in 2002 werd gemaakt, dat na twee jaar de VVD een van zijn twee wethouderszetels afstaat aan de PvdA, die dan het tweede deel van de termijn met twee wethouders vol maakt.

In de afgelopen jaren heeft de heer R. Ober zich met hart en ziel ingezet voor de Apeldoornse gemeenschap. Een periode, die aanvankelijk werd gekenmerkt door het laveren naar rustiger vaarwater na de hectiek rond de bouw van het nieuwe Stadhuis. De eerste acht jaar had de heer Ober sociale zaken en welzijn in zijn portefeuille. In die periode zijn vele bezuinigingen doorgevoerd, maar is bijvoorbeeld ook het armoedebestrijdingsbeleid op de rit gezet. Vanaf 1997 wisten college en raad een heldere toekomstvisie voor de gemeente te ontwikkelen en te vertalen in een viertal ambitieuze beleidsprogrammas voor de periode tot 2020. De bijdrage van de heer Ober is in alle fasen van grote waarde gebleken door zijn combinatie van politiek-bestuurlijke intuïtie en resultaatgerichtheid. De laatste twee jaar is alle energie gericht op uitvoeren en heeft de heer Ober een grote rol gespeeld bij de voorbereiding van onder andere het project Zonnehoeve en het Omnisportcentrum.

Voor het laatst bijgewerkt op: 29-apr-2004 08:57