Digitale Gemeente Houten

Wethouder Lubberdink opent Plein Oude Dorp

vrijdag 16 april 2004 - Bron: Gemeente Houten

Met het in werking zetten van de nieuwe fontein neemt wethouder Reni Lubberdink (Ruimtelijke Ordening) woensdag 28 april om 16.30 uur officieel het heringerichte Plein in het Oude Dorp in gebruik. De wethouder wordt hierbij geassisteerd door de heer Jan van Rooijen, die van alle bewoners van Het Plein er het langst woont (sinds 1949). Ballonkunstenaars en levende muziek maken de feestvreugde compleet.

Het leeuwendeel van de werkzaamheden op en aan Het Plein vond vorig najaar plaats. De vaak stuivende halfverharding is vervangen door klinkerbestrating, er kwam een jeu-de-boulesbaan voor de liefhebbers en rondom het middengedeelte is een aantal muurtjes gebouwd. Door de aanleg, aan de westzijde, van een trottoir is Het Plein veiliger voor voetgangers geworden.

Aan het plaatsen van het grootste object, een water-element met fontein, wordt deze week de laatste hand gelegd. De herinrichting van Het Plein vloeit voort uit de toekomstvisie voor het Oude Dorp, die de gemeenteraad in september 2000 vaststelde.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).