Ingezonden persbericht


Huwelijk Mabel en Friso vuurdoop nieuw concept van DutchView

Hilversum, 28 april 2004

De televisie uitzending van het huwelijk tussen Prinses Mabel en Prins Johan Friso is technisch gerealiseerd met de DV1, de nieuwe reportagewagen van DutchView, in combinatie met de al bestaande de DV4. De uitzending werd verzorgd in opdracht van de NOS. DutchView was ook al verantwoordelijk voor de uitzendingen van de bijzettingen van Koningin Juliana, prins Claus en het huwelijk tussen prinses Maxima en prins Willem-Alexander.

Senior Project Manager Pim Koster was zeer tevreden over de performance van de DV1 en de koppeling met de DV4 (de compactere uitvoering van de DV1). "Voor onze klanten brengt deze werkwijze eigenlijk alleen maar voordelen met zich mee. De wagens werkten bij het huwelijk perfect en er was voor de productiestaf en de technische crew veel meer werkruimte dan men voorheen gewend was. De DV1 zal overigens ook worden ingezet bij de registratie van Koninginnedag in de provincie Groningen en de grote popfestivals deze zomer, zoals LowLands en Dance Valley."

Uniek nieuw technisch concept
DutchView heeft in het afgelopen jaar haar mobiele reportagevloot vrijwel geheel vernieuwd volgens een zelf ontwikkeld nieuw revolutionair principe. Door de vloot uit modulaire koppelbare eenheden op te bouwen kan DutchView altijd capaciteit op maat leveren vanaf ca. 5 tot ca. 20 camera producties. Bij DutchView is geen sprake meer van afzonderlijke reportagewagens, maar van een modulair opgebouwde vloot die uit meerdere onderdelen bestaat en die afzonderlijk of in combinatie met elkaar worden ingezet.

Modern DutchView concept versus traditionele OBV's De nieuwe vloot van DutchView bestaat uit relatief kleine reportagewagens. Alleen dat deel waar om wordt gevraagd, wordt nu geleverd. Dit kan dus betekenen dat bij grote producties, zoals bij festivals en (sport) evenementen, twee reportagewagens gecombineerd tot een 20 camera-unit worden ingezet. Groot voordeel hiervan is dat tegen een lagere prijs veel meer technische capaciteit kan worden geleverd dan voorheen. Hierdoor ontstaan voor klanten geheel nieuwe mogelijkheden en ruimte voor bijvoorbeeld een tweede geluidsregie (ten behoeve van muziek) en/of een high end montagemogelijkheid.

De vloot bestaat als het ware uit Legosteentjes die op alle mogelijke manieren kunnen worden gerangschikt. Hierdoor kunnen voor verschillende typen producties de reportagemiddelen op maat geslepen, zowel qua grootte als qua technische specificaties, worden ingezet.

Flexibiliteit vormt de basis van dit nieuwe concept. Ook naar de toekomst toe is flexibiliteit ingebouwd. Zo zijn alle OBV's (Ouside Broadcast Van) HDTV voorbereid en kan door middel van het switchen van camera's, lenzen en delen van de beeldmenger eenvoudig worden ge-upgrade naar een HDTV wagen.

Over DutchView - www.dutchview.nl
DutchView biedt faciliteiten voor meercameraregistratie voor radio, televisie en internetproducties. DutchView is in 2002 als registratiebedrijf afgesplitst van het NOB (Nederlands Omroepproduktie Bedrijf) en is nu het meest veelzijdige audio- en videobedrijf in Nederland. DutchView werkt voor vrijwel alle omroepen, zenders en producenten van Nederland. Maar ook op de zakelijke en buitenlandse markt is DutchView actief. Steeds vaker verzorgt DutchView ook de faciliteiten voor grote evenementen en presentaties.

-------

Ingezonden persbericht