Petroplus International N.V.

Published: 17:40 28.04.2004 GMT+2 /Source: Petroplus International NV /AEX: PETRP /ISIN: NL0000376937

Petroplus verwacht over eerste kwartaal 2004 licht negatief nettoresultaat uit normale bedrijfsactiviteiten

Nettoresultaat over het eerste kwartaal inclusief bijzondere baten uit verkoop van Tango en gedeeltelijke vrijval van een voorziening resulteren in een positief resultaat van circa EUR 47 miljoen

Petroplus International NV ("Petroplus") heeft over het eerste kwartaal van 2004 een licht negatief nettoresultaat uit normale bedrijfsactiviteiten gerealiseerd. Na een gedeeltelijke vrijval van de einde 2003 getroffen voorziening ter dekking van een vordering op een afnemer van het kantoor in Dubai, zal het geconsolideerde nettoresultaat licht positief zijn. De boekwinst op de verkoop van Tango zal, na vaststelling van de definitieve closing accounts, uitkomen op circa EUR 46 miljoen.

Voornamelijk als gevolg van het feit dat de raffinaderij in Antwerpen, na het eind december bereikte akkoord met de vakbonden, zich thans in de uitvoeringsfase van een reorganisatie bevindt, boekte Petroplus een licht negatief nettoresultaat uit normale bedrijfsactiviteiten over het eerste kwartaal 2004. Zonder het effect van de Antwerpse raffinaderij zou het eerste kwartaal afgesloten zijn met een positief nettoresultaat uit normale bedrijfsactiviteiten. Dit ondanks de voortdurende zwakte van de Amerikaanse dollar en gemiddelde raffinagemarges die voor Petroplus onder het mid-cycle niveau lagen.

De definitieve afronding van de verkooptransactie van Tango bevindt zich in de slotfase. De slotbalans per overdrachtsdatum is reeds door de accountants gecontroleerd en de afrondende discussies met de koper vinden nu plaats. Als gevolg van diverse wijzigingen in de cijfers per sluitingsdatum, komt de geschatte boekwinst die Petroplus realiseert op de verkoop van Tango thans uit op circa EUR 46 miljoen ten opzichte van eerder genoemde schattingen van 52 EUR miljoen.

In de loop van het eerste kwartaal werd overeenstemming bereikt in het dispuut over een vordering met een afnemer van het Supply & Trading kantoor in Dubai, waarvoor aan het einde van 2003 een voorziening van EUR 7,1 miljoen werd getroffen. Op basis van deze overeenstemming verwacht Petroplus in de loop van 2004 een belangrijk gedeelte van de getroffen voorziening in gedeelten te kunnen laten vrijvallen. In het eerste kwartaal werd een eerste betaling ontvangen op basis waarvan circa EUR 2,1 miljoen van de getroffen voorziening is vrijgevallen.

In lijn met de gepubliceerde financiële agenda maakt Petroplus op 19 mei aanstaande haar definitieve cijfers over het eerste kwartaal van 2004 bekend. Tevens is vanaf 4 mei een gedrukt exemplaar van het Petroplus Jaarverslag 2003 verkrijgbaar via IR@petroplus.nl of digitaal via de website www.petroplusinternational.com.




Petroplus International N.V.