Ingezonden persbericht


JUNIOR STROUS RIJDT EK FORMULE RENAULT VOOR MOTOPARK ACADEMY

VOOR DIRECTE VERSPREIDING

Wassenaar, 28 april 2004 - Afgelopen week heeft Junior Strous een contract getekend bij MOTOPARK Academy en zal de resterende races voor dit team uitkomen in het Europees Kampioenschap Formule Renault. Het Benelux Formule Renault 2000 kampioenschap zal hij gewoon blijven rijden voor Mr. Glow Motorsport.

Junior heeft een akkoord bereikt voor dit jaar met het Duitse topteam dat gevestigd is nabij het circuit van Oschersleben. Hij maakt hiermee de overstap van het team van Ton Strous senior, Mr. Glow Motorsport, waar de inwoner uit Wassenaar al aansprekende resultaten liet zien in het sterk bezette Benelux Formule Renault 2000 kampioenschap. Zijn eerste races stond hij op het podium door als eerste te finishen tijdens de Paasraces op Zandvoort.

"Ik ben erg tevreden dat wij de diensten van Junior Strous hebben weten te krijgen, want wij willen uiteraard strijden voor het kampioenschap." MOTOPARK Academy-teammanager Timo Rumpfkeil vervolgt: "Junior Strous demonstreerde over voldoende snelheid te beschikken tijdens zijn optreden in het Europees Kampioenschap Formule Renault op de circuits van Monza en Valencia. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich snel weet aan te passen bij dit team. Er lijkt een nieuwe kanshebber in het Europees Kampioenschap Formule Renault bij te zijn gekomen".

"Mijn ambities in motorsport zijn altijd geweest om in de hoogste kampioenschappen deel te mogen nemen" reageert de pas 18-jarige Strous. "Het Europees Kampioenschap is een uitdagende klasse met veel goede coureurs. Het vergt wel tijd om je vaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen. Ik denk dat mijn racecarrière mij tot op heden heeft geholpen om deze stap voorwaarts te maken. Na mijn successen in de Formule Ford, het Benelux Formule Renault 2000 kampioenschap en het onlangs gewonnen Amerikaanse winterkampioenschap is mijn overgang naar deze klasse een logisch gevolg." Strous vervolgt: "Mijn doel is om goede prestaties neer te zetten in deze sterke competitie waar de beste coureurs uit alle continenten zijn vertegenwoordigd. Dit is een enorme kans voor mij en ik ben dan ook van plan het beste ervan te maken. Ik zal de strijd aan gaan met mijn teamgenoten Scott Speed en Marc Walz en ik hoop gelijk goede resultaten te boeken. Ik kan haast niet wachten tot ik kan debuteren voor mijn nieuwe team in Magny-Cours (Frankrijk) dit weekend."

Strous eindigde afgelopen seizoen in het Benelux Formule Renault 2000 kampioenschap in de top drie door maar liefst 4 maal het podium te bestijgen en behaalde nog een aantal aansprekende resultaten in het Europees Formule Renault 2000 kampioenschap. Dit seizoen liet Junior Strous in Amerika en de eerste twee Europese races goede resultaten zien. Deze prestaties ging niet ongemerkt voorbij aan het Duitse team MOTOPARK Academy dat gebruik maakt van een Tatuus-chassis met een aangedreven 2 liter Renault krachtbron. Mede door de inspanningen van sponsor Hasseröder werd zijn overgang naar dit prestigieuze Duits Formule Renault-team mogelijk gemaakt.

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report.

Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met:

Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com


---- --