Politie Noord- en Oost Gelderland

Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Noord-West Veluwe

28 april 2004

PERSBERICHT

Verkeerscontrole

Wezep Tijdens een grootscheepse verkeerscontrole op 28 april tussen 15.30 en 20.00 uur zijn in totaal 276 bekeuringen uitgeschreven, waaronder 119 snelheidsovertredingen. Bij de controle waren 25 medewerkers van politie, Koninklijke Marechaussee, controleurs Vervoer Gevaarlijke Stoffen en de Douane betrokken. De controle vond plaats op de Stationsweg, Kolonel D.J. Teesweg en Prinses Margrietlaan in Wezep.

Het overzicht van bekeuringen:

7 keer een verlopen APK, 2 keer een lekke uitlaat, 4 keer het niet dragen van de gordel, 3 keer het onterecht voeren van mistlichten, 2 gladde banden, 9 keer het niet kunnen tonen van een rijbewijs, 7 keer het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs, 13 keer een te hoge constructiesnelheid van een bromfiets en verder bekeuringen voor het niet hebben van een verzekering op een handelaarskenteken, fout parkeren, een ondeugdelijk bevestigde accu, defecte verlichting, geen bromfietscertificaat, en het onterecht rijden met een handelaarskenteken.

Naast de staande controle werd op hetzelfde moment nog een snelheidscontrole gehouden op de Kamperweg. Daar reden van de 1368 voertuigen er 119 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km/uur waar 80 de maximum snelheid was.

De ANWB verleende ondersteuning aan automobilisten bij de reparatie van defecte verlichting.

Einde persbericht

Brandt Keegstra

055 548 60 54