3 e persbericht van woensdag 28 april 2004

Eindhoven 28-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vervolg in fraude-onderzoek

De Regionale Recherche van de politie Brabant Zuid-Oost heeft woensdag nader onderzoek gedaan in hetzelfde autobedrijf aan de Urkhovenseweg in Eindhoven waar eerder deze maand zoeking is gedaan (zie 3e persbericht van maandag 19 april 2004). Het onderzoek onder leiding van een Officier van Justitie werd gedaan binnen het opgestarte Strafrechtelijk Financieel Onderzoek naar fraude en valsheid in geschrifte. Er werden vandaag auto-onderdelen en motoren van autos in beslag genomen. Aan de actie deden ongeveer 25 mensen mee. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek gaat nog door.

Eindhoven: Dief op heterdaad betrapt

Op de parkeerplaats van een hotel is woensdag rond 3.10 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie ging ter plaatse na een melding van een inbraak in het hotel en zag de verdachte lopen. De dader is op nog onbekende manier het hotel binnengekomen. Personeel hoorde gestommel in de keuken. Toen zij een kijkje gingen nemen zagen ze iemand weglopen. Bij de buitendeur van de keuken troffen zij diverse klaargezette spullen aan zoals blikken vis, ruim twintig flessen sterke drank, dozen met broodjes en een emmer salade. De verdachte man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Op de Willemstraat zijn vanochtend tussen 9.30 en 12.00 uur zeven bekeuringen uitgedeeld tijdens een verkeerscontrole. Twee voor het rijden door rood en vijf voor het niet dragen van de autogordel.

Best: Lastige man aangehouden

In een streekbus op de Raadhuisstraat is woensdag rond 9.45 uur een 41-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man was in Eindhoven op de bus gestapt en kwam er tijdens de rit achter dat hij in de verkeerde bus zat. Hij ging naar de chauffeur en eiste dat deze hem naar Eersel bracht. De chauffeur bood aan dat hij kon overstappen op een andere bus. Dit wilde de man niet. Hij nam vervolgens de kaartstempel van de buschauffeur weg en ging achter in de bus zitten. De chauffeur voelde zich bedreigd door dit gebeuren en heeft de politie gewaarschuwd. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Gemert: Autogordelcontrole

Op de St. Annalaan en de Vondellaan zijn woensdag tussen 15.00 en 16.30 uur autogordelcontroles gehouden. In totaal werden 140 voertuigen gecontroleerd. Vijf personen werden bekeurd omdat ze geen gordel droegen.

Lieshout: Verkeerscontrole

Op de Molenheide is woensdag tussen 13.15 en 14.15 uur een verkeerscontrole gehouden. Er werd één bekeuring voor een verlopen APK uitgedeeld en vier voor het niet dragen van de autogordel.

Waalre: Snelheidscontrole

Op de Willibrorduslaan zijn woensdag tussen 13.35 en 16.05 uur 1.941 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 114 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 73 km/u.

Veldhoven: Verkeerscontrole

Op de Kempenbaan zijn woensdag bij een verkeerscontrole zeventien personen bekeurd. Negen voor het rijden door rood, één voor het niet handsfree bellen in de auto, zes voor het niet dragen van de gordel en één voor het niet in orde zijn van de verlichting van een aanhangwagen.