Ingezonden persbericht

Grote interesse utrechtse horeca voor diervriendelijk eten

REGIO UTRECHT, 20040428 -- 240 Van de ruim 400 horeca-ondernemers in de regio Utrecht hebben interesse om diervriendelijker te gaan serveren. Zij hebben aangegeven zich te willen laten informeren door Stichting Wakker Dier over scharrel-, biologisch vlees en vegetarische producten. De horeca reageert massaal op het initiatief van de stichting om dierenleed in de horeca tegen te gaan. In juni wordt in samenwerking met het openbaar vervoer met reclameborden bekend gemaakt waar men diervriendelijk uit eten kan in de utrechtse regio, tevens worden er zesduizend folders verspreid met een lijst van diervriendelijke restaurants.


Campagne "Uitbreiding diervriendelijke restaurants"
Stichting Wakker Dier is in 2002 een landelijke campagne gestart ter promotie van diervriendelijke restaurants. In aansluiting hierop heeft de regiogroep Utrecht in het najaar van 2003 duizenden lijsten met diervriendelijke restaurants van Nederland in de regio Utrecht verspreid.

De animo om diervriendelijk uit eten te gaan is in de regio dusdanig groot, dat de stichting als antwoord per 1 maart de campagne "Uitbreiding diervriendelijke restaurants" is gestart. Tijdens de informatieve acties in Utrecht, Zeist en Bilthoven reageerde het publiek weer overwegend enthousiast op de mogelijkheid om diervriendelijk uit eten te kunnen gaan.

Ruim 400 restaurants in 20 gemeenten in de regio Utrecht zijn benadert om over te gaan op het serveren van diervriendelijkere producten; biologisch vlees en vegetarische alternatieven.


Met deze campagne wil de stichting bereiken dat het publiek in de utrechtse regio in eigen gemeente diervriendelijk uit eten kan gaan. Supermarkten spelen goed in op de wens van de consument voor een beter dierenwelzijn met een breed aanbod van scharrel-, biologisch vlees en vegetarische producten. Maar de horeca blijft tot nog toe hierin achter.

Diervriendelijk uit eten hoeft niet duurder te zijn, diervriendelijke restaurants in de regio hanteren gangbare prijzen maar werken 'bewust' niet mee aan dierenleed.
Voor een lijst van diervriendelijke restaurants in de regio kunt u terecht op www.diervriendelijkuiteten.nl .




Ingezonden persbericht