Ingezonden persbericht

HARDENBERG MAAKT ZICH OP VOOR BIJZONDERE KONINGINNEFEESTEN

De Stichting Ondersteuning Muziek Activiteiten (OMA) waarin horecabedrijven uit het centrum van Hardenberg participeren, is blij verrast door de vele positieve reacties die er waren nadat ze het programma rond de Koninginnefeesten in Hardenberg presenteerde.

Er staat een gedegen organisatie die structureel van plan is een gezellig feest te organiseren. Alle krachten zijn nu gebundeld om op 29 en 30 april in de grote feesttent op de markt in Hardenberg twee grote muzikale feesten te organiseren. Voor het eerst gaat Hardenberg op donderdag 29 april een heuse Koninginnenacht beleven en de dag erna is Feest op de Markt .

In de grote feesttent op de Hardenbergse markt treden donderdag 29 april vanaf 21.00 uur drie regiobands op. De bands: Six Days On The Road uit Hardenberg met -naast het coverrepertoire- ook een aantal eigen nummers. Six Days on the Road bestaat uit: Jan Maarten Veurink (zang), Joe Leanard Honders (gitaren), Harrie Snijders (gitaren), Carlo Gruppen (bas) en Dennis de Jeu (slagwerk).

Ook 2Q2Get treed op. Het idee achter de band was uiteraard entertainen, maar ook om Hardenberg muzikaal op de kaart te zetten. De huidige band is een 7 mans formatie en schaart zich onder de noemer coverband . Het repertoire van 2Q2GET bestaat voor een groot deel uit recent uitgebrachte nummers, maar ook een aantal golden oldies passeren de revue. 2Q2Get bestaat uit: Ad Hofsink (gitaar/zang), Anja Dalhuizen (zang), Gerhard Meerholz (toetsen), Gerrit Kampman (zang), Leen Jan van den Berg (drums/zang), Jeroen Bron (gitaar) en Jurren Schoonbeek (bas/zang).

Tenslotte is er een supershow van Gimme Shelter een perfecte Rolling Stones coverband uit Coevorden met alle hits van The Stones live! Gimme Shelter is een kleine 20 jaar geleden ontstaan door

toewijding aan de Stones-muziek. En juist hierdoor onderscheidt Gimme Shelter zich van veel andere coverbands. Een Rock n Rolling Stones act vol energie en muzikale hoogstandjes.

Na afloop van het tentfeest gaat de Koninginnenacht tot in de kleine uurtjes door in de diverse Hardenbergse kroegen.

Op Koninginnedag gaat het gratis muzikale feest vanaf 13.00 uur verder. Onder de titel Feest op de Markt treedt dan The Heinoos op met in de pauzes de OMA-deejay! Ze zijn een beetje gek, die Heinoos. Wat ze kunnen is de meest fantastische hits uit de jaren '60, '70 en '80 aan elkaar breien. Nummers van Hazes, Nena, Queen, ABBA, Status Quo, De Dijk, en vele, vele anderen. Ze komen allemaal voorbij en worden regelmatig afgewisseld met doldwaze medley's van o.a. de Beach Boys, de Beatles en lekkere Hollandse meezingers. Dat alles in de typische pittige Heinoos-stijl en verpakt in een spetterende show vol lichtspektakel en decors.

Tijdens beide evenementen in de tent zijn de nieuwe OMA-consumptiemunten geldig als betaalmiddel.



Ingezonden persbericht