Nighttown Rotterdam

Donderdag 29 april 2004 venice festival express

Op 23 januari vond de Nederlandse première van de muziekfilm Festival Express in Nighttown plaats. Vanaf april brengt A-Film de film in roulatie. De Amerikaanse formatie Venice geeft bij zeven voorstellingen een speciaal concert. In samenwerking tussen Nighttown en het Oude Luxor Theater wordt 29 april het Oude Luxor aangedaan voor deze speciale avond!

De documentaire Festival Express is het verslag uit 1970 van een zevendaagse treinreis dwars door Canada, met optredens van o.a. Janis Joplin, The Band, The Grateful Dead en Buddy Guy. De film toont prachtige beelden van genoemde artiesten, die van de Canadese Oostkust naar de Pacific reisden. Ook zijn jamsessies en uitbundige feesten te zien die tussen de optredens door aan boord plaatsvonden.

Ongeveer zesenveertig uur aan uniek beeldmateriaal heeft circa dertig jaar ongezien in de kluis gelegen. Pas afgelopen september, na een jarenlange strijd om de rechten, ging de film in wereldpremière op het Toronto International Film Festival.

Bijzonder is de bereidheid van Venice om na afloop van de film een volwaardig concert te geven. Hun optreden bestaat uit twee delen: in het eerste deel speelt de band covers uit de tijd van de film en de avond wordt afgesloten met een korte set eigen nummers.

Let op: voor deze voorstelling zijn alleen zitplaatsen beschikbaar! DO 29.04 Venice Festival Express
Aanvang film 19.00 uur
Aanvang Venice: 20.30 uur
Na afloop een signeersessie en meet & greet
EUR 29,- excl. voorverkoopkosten.
Kaartverkoop start zaterdag 21 februari om 10.00 uur door Ticket Service

www.nighttown.nl / www.luxortheater.nl / www.festivalexpress.com / www.venicecentral.com

Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Evelyne Levêke. T: 010-436 12 10 of E: evelyne@nighttown.nl

---- --