Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen

Zuid-Nederland

02-04-04: Eindhoven: Koninginnestad van Zuid-Nederland

Zoekt u nog iets leuks voor tijdens de paasvakantie?

Nederland bruist op Koninginnedag, zo ook in Eindhoven. De Koninginnefeesten op 29 en 30 april worden elk jaar grootser. Op 12 locaties in de binnenstad worden oranjefeesten georganiseerd met kinderattracties, top DJ's en dance, live bands, vrijmarkt en verrassende andere activiteiten. De verwachting is dat het gevarieerde programma-aanbod en de gezamenlijke promotiecampagne meer dan 200.000 bezoekers zullen trekken. Het complete programma van Koninginnenacht en Koninginnedag in Eindhoven is binnenkort te vinden op .

DJ'S EN DANCE VAN WERELDFORMAAT
Op meerdere locaties in de binnenstad van Eindhoven zijn er zowel op Koninginnenacht als op Koninginnedag optredens van top DJ's. Na het optreden van 's werelds beste DJ (Tiësto) tijdens Koninginnedag, heeft Eindhoven een naam hoog te houden. Stratumseind heeft bij enkele cafés een programmering van lokaal talent tot internationale namen. De Kerkstraat stroomt vol met liefhebbers voor Emotion Queensday 2004, met befaamde namen in de line-up. Zeker voor de techno- en acidliefhebbers is het Lichtplein in Eindhoven `the place to be' met Koninginnedag. Ook de hiphopcultuur in alle facetten wordt hier tentoon gespreid.

SEVENTIES REVIVAL
De dance classics uit de jaren '70 en '80 zijn ook in de muzikale programmering terug te vinden. Op het Stationsplein, de Markt en het Wilhelminaplein spelen live bands en artiesten o.a. disco, pop, country, rock&roll en evergreens. Als winnaar van de look-a-like wedstrijd zal worden uitgeroepen diegene die het meest lijkt op een artiest uit de jaren '70 of '80.

KINDERVERMAAK
Op 30 april worden er talloze kinderattracties georganiseerd. Zo is er op de Woenselse Markt een ruimte aangewezen voor een speciale kindervrijmarkt, waar naar hartelust verkocht, geboden, onderhandeld en afgedingd kan worden. Uiteraard ontbreken in de binnenstad de draaimolen, luchtkussens en straattheaterartiesten niet voor de kleinste feestvierders. Op het Wilhelminaplein zal de Minister van Leuke Dingen persoonlijk aanwezig zijn om enkele officiële handelingen te verrichten. Het kind dat ontdekt wil worden als talent, kan op het podium zijn of haar kunsten vertonen, onder toezicht van de Minister.

WWW.ORANJEDEGEKSTE.NL
Binnenkort is het volledige programma van Koninginnenacht en Koninginnedag in de binnenstad van Eindhoven te vinden op de site www.oranjedegekste.nl
Op elf locaties in de goed bereikbare binnenstad is het aanbod aan muziek en vertier divers.
Met de overzichtskaart op deze site is gemakkelijk een wandelroute te plannen door de binnenstad, om niets te hoeven missen van het boordevolle programma.

LANG WEEKEND EINDHOVEN
Na de gratis toegankelijke Koninginnefeesten in Eindhoven, is het tijd om andere facetten van Eindhoven te ontdekken. Laat u verrassen door het uitgebreide aanbod aan winkels, cultuur, uitgaansleven én de historische kant van Eindhoven! U kunt eenvoudig van het complete Eindhoven-aanbod genieten door het arrangement Lampjes, Leut en Lange Nachten te boeken op de site van VVV Eindhoven www.vvveindhoven.nl . Het arrangement bestaat naast de overnachting in een drie- of vier sterrenhotel naar keuze uit een bezoek aan het toonaangevende Van Abbemuseum, een winkelplattegrond, een stadswandeling en toeristische gids en een entreebewijs voor Holland Casino.