PERSBERICHT - 2004-04-23

Uitnodiging persreis EU-toetreding Hongarije

Hongarije staat, samen 9 andere lidstaten, aan de vooravond van de toetreding tot de Europese Unie op 1 mei. Ter gelegenheid van deze bijzondere gebeurtenis heeft het Hongaars Verkeersbureau een gratis studiereis georganiseerd van 29 april t/m 3 mei. Vertegenwoordigers van de media, die daarin zijn geïnteresseerd, kunnen zelf in Budapest aanwezig te zijn wanneer Hongarije toetreedt

Het programma staat vol met culterele, historische, maar ook trendy, en - natuurlijk niet te vergeten - EU-evenementen. U vliegt op 29 april binnen 2 uur naar de hoofdstad Budapest. Na de lunch in het hotel is het tijd om één van de mooiste steden van de wereld te (her)ontdekken. Budapest heeft -terecht - de bijnaam 'Parel van de Donau'. Waarom dat zo is zult u gedurende de 5-daagse reis zelf ontdekken. 's Avonds brengt het Aura Musical Chamber Orchestra u eerst een muziekstuk ten gehore waarna u zich in het bruisende nachtleven van Budapest kunt storten.

Op vrijdag is er een sightseeingtour langs de highlights van Budapest die eindigt bij het restaurant Shakespeare. Na de lunch is er een vrij programma, waarbij u op eigen gelegenheid de stad kunt verkennen. In de avond woont u de balletvoorstelling MacMilan van de Oostenrijks-Hongaarse componist Liszt bij. Na de voorstelling volgt er een spoedtransfer naar het hotel waar u heel even de tijd krijgt om u om te kleden om direct weer terug te keren naar het Heldenplein waar u samen met duizenden Hongaren de spannende laatste minuten aftelt totdat het grote moment is aangebroken dat het 'Timewheel' - een levensgrote zandloper - wordt omgekeerd die aangeeft dat Hongarije een volwaardig EU-lid is geworden en dat het feestgedruis kan beginnen.

Zaterdagochtend staan er diverse spectaculaire evenementen langs de Donau op het programma. Na de lunch kunt u op eigen gelegenheid de vele andere feesten meebeleven. Budapest by night krijgt een andere dimensie vanaf het water, dus vaart de Legenda Boat u langs de schitterend verlichte gebouwen van de Donau terwijl u geniet van een romantisch candle light diner. De 'Lights of Danube' gaat verder op het vasteland met muzikaal amusement op het Clark Ádám plein.

Zondag begeeft u zich naar het Grassalkovich Kasteel in Gödöllo", de favoriete verblijfplaats van Keizerin-Koningin Sissi. U bezoekt het Lázár Horse Park en maakt een echt Hongaarse paardenshow mee. Wanneer u weer bent aangekomen in Budapest kunt u eindelijk bijkomen van het drukke programma in het ontspannende en heilzame termaalwater op het bloemeneiland Margitsziget midden in de Donau. Helemaal uitgerust kunt u na een heerlijke maaltijd in de Jazz Garden weer verder swingen.

Maandag 3 mei is de laatste dag van uw verblijf in Hongarije waar u nog snel even op eigen gelegenheid datgene kunt bekijken waarvoor u eerder nog geen tijd had gehad. 's Middags wordt u voor de laatste keer getrakteerd op de lekkernijen van de Hongaarse keuken alvorens u tegen de avond weer terugkeert naar Nederland.
Gedurende de studiereis verblijft u in het Hotel Andrássy in de Andrássy straat. Deze beroemde straat en de omgeving hiervan huisvestigt en beslaat vele historische gebouwen en plekken
- zoals het prachtige operagebouw en het op steenworp gelegen Heldenplein - en staat sinds 2002 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Vertegenwoordigers van de media die willen deelnemen deelnemen aan deze (kosteloze) studiereis wordt vriendelijk verzocht vóór 28 april a.s. reageren. Gezien de grote belangstelling en populariteit voor dit nieuwe EU-land raden wij u aan om niet te lang te wachten zodat u nog gegarandeerd bent van deelname aan deze reis .

Samenvatting:
studiereis: Vier de EU-toetreding samen met de Hongaren branche: toeristisch, cultureel, actueel, trends reisdata: 29 april - 03 mei 2004
gedetailleerd programma: op aanvraag
accommodatie: 4 nachten van 29 april - 2 mei Hotel Andrássy Hotel Budapest
deelnamefee: EUR 0,- geheel verzorgd incl. vluchten, transfers, hotels enz.
deadline: 28 april 2004

Voor vragen kunt u contact opnemen met Louise Jenei - Marketing & Events Manager van het Hongaars Verkeersbureau - die u waarschijnlijk ook zal begeleiden gedurende uw verblijf in Hongarije. Marketing & Events Manager
Hongaars Verkeersbureau
Laan van N.O.I. 271
2593 BS Den Haag
tel. 070-320 90 92
fax 070-327 28 33
mob 06-2812 6230
info@hongaarsverkeersbureau.nl
www.hongaarsverkeersbureau.nl