Uitspraken zaken verdachten schietincident Terra College
Bron: Rechtbank 's-Gravenhage

Datum actualiteit: 26-04-2004

Op donderdag 29 april 2004 doet de jeugdstrafkamer van de rechtbank 's-Gravenhage uitspraak in de strafzaak tegen de zeventienjarige verdachte van het schietincident op het Terra College op 13 januari j.l. en in de strafzaken tegen de twee medeverdachten in deze zaak. In tegenstelling tot eerdere berichten vinden de uitspraken plaats om 10.00 uur.
De uitspraken zijn openbaar en vinden plaats in zaal F2 (tweede etage) van het Paleis van Justitie. De uitspraken kunnen ook worden gevolgd op een videoscherm in zaal A5 op de begane grond.

Toegang pers bij uitspraken
Schrijvende pers en verslaggevers van andere media kunnen de uitspraken bijwonen.
Met uitzondering van de NOS en RTV-West worden voor en tijdens de uitspraken geen audiovisuele media, tekenaars en fotografen tot het Paleis van Justitie toegelaten.

Poolregeling voor opnamen uitspraken
RTV-West en de NOS maken beeld- en geluidsopnamen van de uitspraken. Er is een poolregeling getroffen: met NOS Journaal voor TV-opnamen en met NOS Radio 1 Journaal voor radio-opnamen.
Voor het overnemen van TV beeld- en geluidsmateriaal kunt u contact opnemen met productie binnenland van het NOS Journaal (tel. 035 677 80 52).
Voor het overnemen van geluidsmateriaal voor radio kunt u contact opnemen met André Puype van NOS Radio 1 Journaal (tel. 035 677 11 24). Wij verzoeken u om u ook aan te melden bij de afdeling voorlichting van de rechtbank (tel. 070 381 19 43).

Toegang pers na afloop
Een kwartier na afloop van de uitspraken zal er in zaal A5 (begane grond) voor de media gelegenheid zijn vragen te stellen aan de persrechter, de persofficier van justitie, de verdediging en de schoolleiding van het Terra College.
Alle media worden na afloop van de uitspraken tot het Paleis van Justitie toegelaten om hierbij aanwezig te zijn. Audiovisuele media die hierbij opnamen willen maken, dienen zich uiterlijk woensdag 28 april om 12.00 uur aan te melden bij de afdeling voorlichting (tel. 070 381 19 43).

Vonnissen
In zaal A5 zullen na afloop van de uitspraken eveneens kopieën van de vonnissen en een persbericht met toelichting op de uitspraken beschikbaar zijn voor de pers.

Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de afdeling voorlichting van de rechtbank, tel. (070) 381 1943