Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

Persuitnodiging                                   
                                                  

Bekendmaking nominaties E-government Award provincie Noord-Brabant

Gedeputeerde Peter van Vugt zal donderdag 29 april om 16.00 uur de vijf nominaties bekendmaken voor de E-government prijs van de provincie Noord-Brabant. De bekendmaking vindt plaats tijdens het symposium 'Samen werken aan de elektronische overheid' in het provinciehuis van Noord-Brabant, dat om 14.00 begint. De provincie stelt de komende vier jaar een jaarprijs van 10.000 euro beschikbaar voor de beste ICT-toepassing op het terrein van E-government binnen Brabant. Hiermee wil de provincie stimuleren dat overheden gezamenlijk ICT inzetten voor een beter presterende overheid die ook daadwerkelijk zo door de burgers wordt beleefd.

Bij de dienstverlening aan burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties speelt de informatie- en communicatietechnologie een steeds belangrijkere rol. De ambities van het Rijk, provincies en gemeenten voor een elektronische overheid liggen hoog. De overheid moet met behulp van ICT zijn dienstverlening verbeteren (24 uur per dag, 7 dagen per week). Alle informatie moet voor de burgers beschikbaar komen via het internet. De overheid moet ICT ook gaan inzetten om burgers meer en intensiever te betrekken bij het beleid en bij de uitvoering ervan.

De organisatie van de E-government Award ligt in handen van het Platform Elektronische Overheid Noord-Brabant. Het platform is bedoeld alle overheden die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de elektronische overheid in Brabant.



Provincie Noord-Brabant