Gemeente Haarlem


27 april 2004
sector Stedelijke Ontwikkeling


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persuitnodiging


UITNODIGING PERS
FEESTELIJKE ONDERTEKENING CONVENANT WAARDERPOLDER

De gemeente Haarlem en het georganiseerde bedrijfsleven gevestigd in de Waarderpolder nodigen u uit de ondertekening van een convenant over de ontwikkeling van het bedrijvenpark bij te wonen op
donderdag 29 april van 17.45 tot 19.00 uur
bij Merck Sharp & Dohme (MSD) aan de Waarderweg 39 in Haarlem.


De gemeente en het bedrijfsleven maken in het convenant principeafspraken over herstructurering, infrastructurele projecten, detailhandel en functiemenging in het bedrijvenpark Waarderpolder. De ondertekenaars verwachten dat dit convenant een solide basis vormt om in het vervolg als partners in het gebied op te trekken. Voor toekomstige afspraken en besluiten over de Waarderpolder is het de komende vijf jaar een leidraad.


Het convenant wordt namens de gemeente ondertekend door de Haarlemse burgemeester J. Pop en de wethouders B. Martini en M. Rietdijk, en namens het bedrijfsleven door vertegenwoordigers van de Industriekring Haarlem (D. Veldmaat), de Kamer van Koophandel Amsterdam (H. Zwarts), MKB Haarlem (J. Vegter), FNV Randstad/CNV (J. Stevens) en VNO-NCW West Noord-Holland (J. Vermeulen).

Het regionale bedrijvenpark Waarderpolder is een vitaal onderdeel van de stad Haarlem. Het gemeentebestuur wil het gebied als een integraal onderdeel van de stad bij de ontwikkeling van haar plannen betrekken. In 1997 heeft de gemeente samen met het bedrijfsleven een grootschalige herstructurering ingezet om een aantal verpauperde locaties op te knappen teneinde nieuwe economische functies aan te trekken en de werkgelegenheid te bevorderen. Daarnaast is de kwaliteit van het gebied op de agenda gezet, wanneer het gaat om beheer en onderhoud, bereikbaarheid, duurzaamheid, beeldkwaliteit, veiligheid en voorzieningen. Het convenant dat nu wordt gesloten, is een volgende stap in dit proces.

De ondertekening vindt plaats na afloop van de jaarlijkse ledenvergadering van de Industrie Kring Haarlem.
Na korte toelichtingen door burgemeester Pop en andere betrokkenen is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Het convenant wordt vervolgens aan de aanwezige pers uitgereikt.

Wilt u in verband met de voorbereiding doorgeven of u bij de bijeenkomst aanwezig zult zijn. U kunt daarvoor contact opnemen met mevrouw H. van Loenen, gemeente Haarlem, sector SO/Communicatie, 023-5113580, h.loenen@haarlem.nl.

Heleen van Loenen, communicatieadviseur
023-5113580/06 46215505
h.loenen@haarlem.nl
---- --