Gemeente Westerveld

27-4-2004
Nieuw bedrijventerrein in Dieverbrug

Midden- en kleinbedrijven kunnen binnenkort op een nieuw bedrijventerrein in Dieverbrug bouwen. De gemeente Westerveld heeft er in totaal 29 kavels voor uitgifte beschikbaar. Op meer dan de helft ervan kunnen ondernemers ook een bedrijfswoning bouwen. Alle bedrijven kunnen er een snelle ICT-aansluiting op het kabelnet van Essent krijgen.

De gemeenteraad van Westerveld stelt op 29 april a.s de exploitatieopzet van het bedrijventerrein vast. Het terrein, dat op de hoek Dieverbrug-Bolderhoek ligt en voorlopig de naam "De Wringen" heeft meegekregen, is acht hectare groot. Vijf hectare komt als bouwkavels voor de bedrijven beschikbaar.

De gemeente is inmiddels begonnen met het bouwrijp maken van het terrein. Als alles volgens planning verloopt gaat de kavelverkoop nog voor de zomer van start.

Prijzen
De gemeente geeft de kavels in drie kwaliteits- en prijsklassen, bepaald door de ligging, uit. Twaalf kavels komen in de zogenaamde "normale ligging", elf in de "gunstige ligging"en zes in de "goede ligging". De gemiddelde kavelgrootte in de goedkoopste categorie (normale ligging) is plm. 1700 m2; zo?n kavel kost rond ? 57.000.

Op de kavels in de andere twee categorieën - deze liggen dichter bij de bestaande woonbebouwing - mogen ondernemers ook een bedrijfswoning plaatsen; hierdoor ligt de m2-prijs op deze kavels hoger. Een gunstig gelegen kavel is gemiddeld 1720 m2 groot en kost ongeveer ? 81.500. De kavels in de hoogste categorie (goede ligging) tellen gemiddeld 1900 m2 en kosten rond ? 100.000.

Het bedrijventerrein worden voorzien van mantelbuizen voor een snelle ICT-verbinding. De kosten van een coax- of breedbandaansluiting op het netwerk van Essent komen voor rekening van de bedrijven.

Starters
Het bedrijventerrein is bedoeld voor startende ondernemers en midden- en kleinbedrijven uit de gemeente Westerveld. Uit wachtlijsten bij de gemeente blijkt dat deze ondernemer behoefte hebben aan een nieuw terrein. De gemeente houdt de mogelijkheid voor een bedrijfsverzamelgebouw, onder andere voor starters, open. Een onderzoek moet aantonen of er behoefte aan is.

Op het terrein heeft de gemeente één kavel gereserveerd voor een gemeentelijke werk- en opslagplaats.