Gemeente Den Haag

april 2004
Verkeersmaatregelen rond Koninginnenach (26 april)

Op donderdag 29 april 2004 vindt in de binnenstad de vijftiende editie plaats van de KoninginneNach. Om de veiligheid van de bezoekers van dit jaarlijkse muziekfestival te bewaken en om verkeersopstoppingen in de binnenstad zoveel mogelijk te voorkomen, wordt een aantal verkeersmaatregelen getroffen.

Autoverkeer
Een groot deel van de binnenstad wordt op 29 april om 16.00 uur afgesloten voor het autoverkeer. Automobilisten kunnen vanaf 16.00 uur het beste omrijden via de CentrumRing. Ook de Zwarteweg / Oranjebuitensingel en de Bezuidenhoutseweg tussen de Boslaan en het Centraal Station worden afgesloten. Het Centraal Station is nog wel met de auto te bereiken via de Bezuidenhoutseweg en de Lekstraat, maar via de Bezuidenhoutseweg kan men niet meer de binnenstad inrijden. De afsluitingen zullen in de loop van de nacht van donderdag 29 april op vrijdag 30 april weer worden opgeheven.

Openbaar vervoer
Het centrum wordt op 29 april vanaf 18.00 uur grotendeels afgesloten voor het openbaar vervoer. De routes van de tramlijnen 1 en 17 worden in tweeën 'geknipt'. Tram 1 rijdt vanuit Scheveningen tot halte Javastraat en vanuit Delft tot halte Schedeldoekshaven. Tussen halte Javastraat en het Centraal Station rijdt een pendelbus welke onderweg stopt bij halte Malieveld. Tram 17 rijdt vanuit Wateringse Veld tot halte Schedeldoekshaven. Vanuit Statenkwartier rijdt tram 17 zijn normale route tot halte Noordwal, waarna de tram doorrijdt tot halte Grote Markt.

De routes van de buslijnen 4, 5 en 22 en de tramlijnen 9, 10, 15 en 16 volgen op 29 april vanaf 18.00 uur een omleidingsroute. Actuele informatie over deze omleidingen kunt u vinden op de website van de HTM: www.htm.net . Tram 2, 3 en 6 rijden tijdens de Nach volgens de normale route, met de normale haltes in het centrum. Wel zullen zij, vanwege de grote drukte, de snelheid zo nu en dan moeten aanpassen. Houdt u rekening met vertragingen.

Parkeren
De parkeergarage onder het Plein is op 29 april vanaf 16.00 uur niet meer bereikbaar voor het publiek. Alleen vergunninghouders worden doorgelaten. Ook de garage aan de Heulstraat is na 16.00 uur afgesloten. De overige parkeergarage rond het centrum zijn wel volgens de reguliere openingstijden geopend.

Bereikbaarheid festivalterrein
Bezoekers van de KoninginneNach wordt aangeraden om met het openbaar vervoer te komen. Vanaf 01.30 uur zet de HTM nachtbussen in die vanuit het centrum naar andere delen van de stad rijden. Komt u toch met de auto, houdt u dan rekening met grote drukte en een beperkt aantal parkeerplaatsen.

Informatie
Voor verdere informatie over de verkeersmaatregelen rond de KoninginneNach kunt u terecht bij het gemeentelijk ContactCentrum op telefoonnummer (070) 353 3000. Ook kunt u op internet kijken: www.denhaag.nl/bereikbaarheid of www.htm.net .