Gemeente Voorburg-Leidschendam


Overeenkomst tussen St. Duivenvoorde, Swol, Florence en gemeente, senioren langer in woning

Persbericht, Leidschendam-Voorburg, 29 april 2004
---

De Stichting Duivenvoorde, de Stichting Welzijn Ouderen Leidschendam, Florence en de Gemeente Leidschendam-Voorburg tekenen op 3 mei 2004 een overeenkomst, die ervoor zorgt dat ouderen langer in hun eigen woning kunnen blijven wonen. De vier partijen hebben een nieuw concept ontwikkeld.

Wanneer mensen ouder worden is de kans aanwezig dat hun gezondheid wat minder wordt. Toch willen mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Om dit doel te kunnen bereiken moet de dienst- en zorgverlening goed op elkaar worden afgestemd.

Gezamenlijk meldpunt
Wonen, welzijn en zorg zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om deze reden hebben de Stichting Duivenvoorde, de Stichting Welzijn Ouderen Leidschendam en Florence afgesproken dat bewoners hierover op één punt vragen kunnen stellen. Er wordt een gezamenlijk meldpunt gecreëerd. Partijen zorgen er dan onderling voor dat de nodige vervolgacties worden ondernomen.

De afspraak sluit nauw aan bij de voornemens van de gemeente Leidschendam-Voorburg. De gemeente wil namelijk in de hele gemeente zogenaamde woonservicezones (zones waarin wordt samengewerkt) maken, waar op een vergelijkbare manier met zorgvragen wordt omgegaan. Duivenvoorde wordt zodoende de eerste in de reeks van op te zetten woonservicezones.