Ingezonden persbericht


Persbericht

Connexxion kiest voor factuurverwerkingssysteem van Swets Farrington

Haarlem, 29 april 2004 - Swets Farrington Document Systems - gespecialiseerd in Document Management, Workflow en Elektronische Archivering - heeft onlangs een overeenkomst gesloten met de marktleider in het collectief personenvervoer over de weg, vervoersmaatschappij Connexxion. De Basware Invoice Processing (BasWare IP) applicatie van Swets Farrington wordt ingezet om het huidige factuurverwerkingsproces binnen Connexxion te optimaliseren en daarmee kostenbesparingen te realiseren.

"Connexxion had voor de verdere optimalisering van haar processen behoefte aan een nieuwe applicatie voor factuurverwerking. Jaarlijks komen er 100.000 facturen binnen op drie locaties voor de crediteurenadministratie van onze divisies Openbaar Vervoer, Taxi Services en Tours & Water. Wij waren op zoek naar een applicatie die met name het goedkeuringsproces van de facturen kan stroomlijnen de snelheid en betrouwbaarheid van de factuurverwerking kan verhogen", vertelt Harry Verschuuren, directeur ICT van Connexxion Holding.

Bart Biddeloo, als manager Financieel Servicecentrum van Connexxion verantwoordelijk voor de factuurverwerking, licht de keuze voor Swets Farrington toe: "Wij hebben gekozen voor BasWare van Swets Farrington omdat we, na een productvergelijking en diverse presentaties en demonstraties, van mening zijn dat dit product het best aansluit bij onze wensen en bovendien zeer gebruikersvriendelijk is. Bij de diverse contacten bleken de mensen van Swets Farrington een grondige kennis van de bedrijfsprocessen te hebben; de organisatie komt zeer betrouwbaar en vakkundig over. Een ander belangrijk punt is dat het een organisatie is van voldoende omvang." Harry Verschuuren vult aan: "De aandacht die Swets Farrington heeft voor de implementatie van haar product, de scanning en workflow, heeft eveneens een grote rol gespeeld bij onze keuze. Er moeten straks toch 300 gebruikers met dit pakket aan het werk."

Eli Berkelmans, Manager Sales & Marketing bij Swets Farrington: "Connexxion is een goed voorbeeld van kwaliteitsverbetering en kostenbesparing en laat duidelijk zien dat een effectieve, compacte administratieve organisatie, uiteindelijk concurrerend voordeel oplevert. Ik heb er vertrouwen in dat deze samenwerking ook op langere termijn succesvol zal zijn."

BasWare IP is een tool voor het elektronisch verwerken, beheren en archiveren van facturen. Het systeem scant en indexeert alle binnenkomende rekeningen en stuurt geheel automatisch de facturen voor autorisatie en boeking naar de juiste medewerkers. Zodra autorisatie heeft plaatsgevonden archiveert BasWare IP de facturen elektronisch en boekt relevante financiële gegevens naar CODA door. CODA is het financiële systeem van Connexxion, het is een veelgebruikt systeem voor middelgrote en grote organisaties. De samenhang van CODA met BasWare biedt CODA-gebruikers nieuwe mogelijkheden.

Swets Farrington Document Systems - Schipholpoort 2, 2034 MA Haarlem

Tel.: 023 - 536 83 84, fax: 023 - 536 81 84, internet: www.swets-farrington.nl

Over Swets Farrington Document Systems

Swets Farrington Document Systems is gespecialiseerd in Document Automatisering en Elektronische Archivering en biedt geavanceerde oplossingen voor het beheersen van informatie- en documentstromen. De unieke, door de organisatie zelf ontwikkelde bedrijfsfilosofie - Invoermatica® - staat binnen de gehele dienstverlening centraal. De producten van Swets Farrington zijn gericht op drie kerngebieden: Elektronische Formulierverwerking, Elektronische Factuurverwerking en Document Management. De afgelopen jaren heeft de organisatie binnen tal van toonaangevende bedrijven en instellingen - onder meer in de financiële sector, handel, industrie, overheid en gezondheidszorg - de interne processen op zeer succesvolle wijze gestroomlijnd en geoptimaliseerd.

De organisatie is een volledige dochteronderneming van Swets & Zeitlinger, een internationaal opererend bedrijf dat gespecialiseerd is in de wereldwijde distributie van wetenschappelijke informatie aan bibliotheken en documentatiecentra. Swets & Zeitlinger is tevens nauw betrokken bij ontwikkelingen op het gebied van elektronische uitgaven. Er zijn vestigingen in 19 landen met in totaal ruim 1200 medewerkers, die samen zorgen voor een jaaromzet van bijna 1,2 miljard euro.