VERENIGING VNO-NCW

VNO-NCW: Vastlopen overleg pre-pensioen onterecht

Het overleg over pre-pensioen en levensloop is ten onrechte vastgelopen. De verschillen tussen partijen zijn te klein om een definitieve mislukking te rechtvaardigen. Dat zegt VNO-NCW in een eerste reactie nu het niet gelukt is om overeenstemming te bereiken tussen het kabinet en de Stichting van de Arbeid.

'Goed beschouwd gaat het om een verschil tussen pre-pensioen op 62 of 63,5 jaar. Dat is de kern van het probleem. Daarnaast zijn er nog verschillende inzichten over de mate van collectiviteit van de regelingen, maar ook die inzichten liggen niet wezenlijk uit elkaar. Het ging mis, omdat het kabinet aan de ene kant en de vakbonden aan de andere kant verder niet konden of wilden bewegen.', aldus VNO-NCW voorzitter Schraven.

VNO-NCW hoopt dat het na het kabinetsbesluit alsnog mogelijk wordt om tot een akkoord te komen. Schraven: 'De belangen zijn te groot en de verschillen te klein om het tot een conflict te laten komen. Partijen mogen niet in deze situatie berusten. VNO-NCW is altijd bereid om verder te praten'.

29 apr 04 09:36