Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 29 april 2004

(

HET BUREAU COMMUNICATIE IS OP VRIJDAG 30 APRIL EN WOENSDAG 5 MEI AFWEZIG. VOOR DRINGENDE ZAKEN IS DE PIKETFUNCTIONARIS VOLGENS DE REGELING BEREIKBAAR.

Katwijk Rijden onder invloed
De politie heeft op woensdag 28 april omstreeks 18.00 uur een 55-jarige Katwijker aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De politie kreeg de melding dat de bestuurder vermoedelijk onder invloed van alcohol zou zijn. Ter hoogte van de verkeerslichten p de Wassenaarseweg werd de bestuurder staande gehouden. Van de bestuurder werd een blaastest afgenomen. Deze gaf een resultaat aan van 1250 ug/l. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 16 uren.

Katwijk Man laat verdacht pakket achter in supermarkt
De politie heeft op woensdag 28 april omstreeks 15.30 uur een 51-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Omstreeks 15.00 uur was de man een supermarkt aan de Tramstraat binnengelopen en had bij de servicecounter een verdacht pakket achtergelaten. Personeelsleden hebben hierop de politie ingeschakeld waarna de supermarkt werd ontruimd. Omstreeks 16.15 uur werd de winkel weer vrijgegeven. Het pakket bleek geen verdachte inhoud te hebben. Op basis van het opgegeven signalement werd de verdachte op het Noordeinde aangetroffen. De man was in de war en is in het kader van hulpverlening aangehouden.


Sassenheim - Overvallers lopen tegen dichte deur

Twee mannen moesten op woensdag 28 april rond 19.55 uur vermoedelijk afzien van hun plan om een supermarkt aan het Hortusplein te overvallen. De supermarkt had juist haar toegangsdeur gesloten toen twee mannen daar naar binnen wilden. Ze droegen bivakmutsen. Hieruit leidt de politie af dat ze van plan waren om een overval te plegen. Nadat ze ontdekten dat de deur gesloten was maakten ze zich snel weer uit de voeten. Getuigen zagen de mannen in een rode auto zonder kentekenplaten stappen. Met hoge snelheid werd weggereden over de Hortuslaan, de Westerstraat en Wilhelminalaan. Vanaf dat punt ontbreekt ieder spoor. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Sassenheim via 0900-8844 (lokaal tarief)


Leiden - Politie houdt geweldpleger aan

De politie hield op woensdag 28 april rond 23.20 uur op de Lammermarkt een 16-jarige jongen uit Leiden aan. Kort daarvoor was tussen hem en een 16-jarige jongen uit Oegstgeest op de Marebrug om nog onbekende reden een handgemeen ontstaan. De jongen uit Oegstgeest werd daarbij geslagen en geschopt met als resultaat hoofdpijn, duizeligheid en een flinke bult op het hoofd. Hij deed aangifte bij de politie van deze mishandeling. De politie wist kort daarop de verdachte aan te houden. Hij is ingesloten.

Leiden Poging zware mishandeling en bedreiging
De politie heeft op woensdag 28 april omstreeks 19.00 uur een 18-jarige Leiderdorper aangehouden op verdenking van poging zware mishandeling en bedreiging. De politie kreeg de melding dat de Leiderdorper was aangehouden in de trein nadat hij geen treinkaart kon laten zien en zich agressief had opgesteld tegen de conducteur. Bij het overdragen aan de politie weigerde de Leiderdorper de handboeien. De Leiderdorper verzette zich tegen de politie waarna er pepperspray werd gebruikt. Hierna kon de man worden overgebracht naar het politiebureau.Tegen de Leiderdorper wordt proces verbaal opgemaakt.


Zevenhuizen - Scooterrijder verleent geen voorrang

Een 20-jarige scooterrijder uit Wassenaar verleende op woensdag 28 april rond 15.05 uur bij het verlaten van het fietspad geen voorrang aan een over de Noordelijke Dwarsweg rijdende 28-jarige automobilist uit Haarlem. Bij de aanrijding liep de scooterrijder diverse ontvellingen op. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De scooter kwam zwaar beschadigd in een sloot terecht. De auto van de Haarlemmer raakte eveneens zwaar beschadigd.
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --