Ingezonden persbericht


Amersfoort, 29 april 2004

Sierbestrating, tuinpaden en terrassen in een handomdraai

AMSTERDAM - Eenvoudig zelf sierbestrating, een tuinpad of een terras leggen. Dat is vanaf nu mogelijk door de Nederlandse introductie van Quickstone. Dit gepatenteerde product is al jarenlang een succes op de Amerikaanse doe-het-zelfmarkt. Het is sinds kort verkrijgbaar bij de Praxis.

De enige benodigdheden zijn de plastic mal, betonmortel een mengkuip en een troffel. Een relatief vlakke ondergrond geeft het beste resultaat; geheel egaliseren van de ondergrond is alleen nodig wanneer er sprake is van zwaardere belastingen, zoals bij parkeerplaatsen of oprijlanen.

Per mal (61 x 61 cm) is ongeveer 25 kilo Quickstonemortel nodig. De mortel is kant en klaar; er hoeft alleen nog 4 liter water aan toegevoegd te worden. De mal kan direct op de ondergrond worden geplaatst. Met een schep of een troffel worden de holtes van de mal met mortel gevuld. Na het gladstrijken van de bovenlaag kan de mal direct worden verwijderd.

De speciale betonmortelmix is leverbaar in drie basiskleuren: grijs, terra en geel. Door zelf pigmentstoffen toe te voegen, kan de kleur eenvoudig worden aangepast. De winkelprijs van de mal is ¤ 34,99; de mortel kost ¤ 9,50 per 25 kg. Info: www.quickstone.nl

Noot voor de redactie (