Gemeente Woudrichem

28/04/2004
"Kunst langs de Alm"
Jury kiest ontwerpen van vijf kunstenaars

WOUDRICHEM - Afgelopen dinsdagmiddag zijn vijf kunstenaars uitverkozen die het project "Kunst Langs de Alm" mogen realiseren. Vanwege de kosten wordt het project over meerdere jaren uitgespreid en heeft de jury een volgorde geloot waarin de kunstenaars hun 'bank' mogen maken langs de Alm. Achtereenvolgens zijn dat: de heer E. Versluis uit Woudrichem, de heer K. de Man uit Woudrichem, de heer K. Stolk uit Almkerk, het duo (vader en dochter) van de Ven uit Uitwijk/Rijswijk en de heer J. Hartman uit Oudendijk.

Het project "Kunst langs de Alm is een aanzet tot het verbinden van natuur en cultuur in de gemeente en tevens een middel om de kernen rond Woudrichem meer bij kunstzinnige culturele activiteiten te betrekken.
De banken die langs de Alm geplaatst gaan worden in harmonie met de natuur, geven de wandelaar en/of fietser gelegenheid om te genieten van de zeer fraai uitgevoerde herinrichting van de rivier, waarbij de oevers, beplanting en gang van het water in oorspronkelijke staat teruggebracht zijn.

Deelnemende juryleden die verantwoordelijk waren voor de selectie zijn:burgemeester A. van Harten, dijkgraaf A.B. Snoek van het Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch, Alex Bast van gemeentelijke Openbare Werken, Menna Kruiswijk van de Woudrichemse kunststichting Yellow Fellow, Frans van Oord van de Woudrichemse Cultuurraad en de Arnhemse architect Frans Sturkenboom.

K. de Man
K. de Man

J. Hartman
J. Hartman

E. Versluis
E. Versluis

K. Stolk
K. Stolk

A. v.d. Ven en M. v.d. Ven
A. v.d. Ven en M. v.d. Ven